TOKİ: Doğu'da lojman yapmak zor

Güncelleme Tarihi:

TOKİ: Doğuda lojman yapmak zor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2006 14:33

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, sadece Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik lojman taleplerine olumlu baktıklarını belirterek "Ancak buralarda da coğrafi ve demografit zorluklar yaşıyoruz, arsa bulamıyoruz" dedi.

Bayraktar, TOKİ'nin faaliyetleri ve inşaat sektöründeki gelişmeler hakkında bilgi vermek üzere düzenlediği basın toplantısında, her yerden lojman talebi gelmesine karşın sadece Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik taleplere olumlu baktıklarını söyledi.

“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu bölgedeki lojman işlerini çok sıkı takip ettiğini, 3 telefon ediyorsa 2'sinde bu lojmanları sorduğunu” belirten Bayraktar, Hakkari, Çukurca, Şemdinli, Yüksekova'da lojman yapımının devam ettiğini, Şemdinli'deki lojmanların bu yıl tamamlanabileceğini, ancak inşaat sezonunun kısa sürmesi nedeniyle diğer illerdeki lojmanların gelecek yıl bitirilebileceğini kaydetti.

Bölgede lojman yaparken “coğrafi ve demografik zorluk yaşadıklarını” ifade eden Bayraktar, uygun hazine arazisi bulamadıklarını, Şırnak'ta şahıstan arazi almak zorunda kaldıklarını anlatan Bayraktar, basın mensuplarının “demografik zorlukları” sorması üzerine, “Ne anlama geliyorsa o, ayrıntısı için sözlüğe bakmam lazım” dedi.

TBMM LOJMANLARI, PARA VE PRESTİJ KAZANDIRACAK

TOKİ'ye devredilen TBMM lojmanlarında satışı yapılan 42 konutla ilgili sorunun çözüldüğünü, vekalet aldıklarını konut sahiplerine sadece imardan kaynaklanan artışı yansıtacaklarını açıklayan Bayraktar, şu bilgiyi verdi:
“Emek İnşaat burada ticaret merkezi planlıyordu. Ama biz bin 500-2 bin konutluk modern bir yerleşim alanı düşünüyoruz. Göletleri, su ve yeşil alanları, ofisleri, sosyal tesisleri ile dünya ölçeğinde modern bir yerleşim merkezi olacak. Burada, TOKİ hem para hem de prestij kazanacak. Hazineye de önemli kaynak aktaracağız.”

LOJMAN İÇİN 15 BİN 750 KONUT ÖNERİLDİ

TOKİ'den verilen bilgiye göre, Hakkari-Merkez'de 160, Şemdinli'de 64, Yüksekova'da 156, Çukurca'da 48, Şırnak-İdil'de 50, Güçlükonak'ta 50, Uludere'de 50, Beytüşşebap'da 50 konut olmak üzere protokol dışında yapılan 628 konut ile Eskişehir'de yapılacak 300 konut güvenlik kurumlarına verilecek.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün talep ettiği 3 bin 572 lojmanın tamamı olumlu karşılandı ve 3 bini tamamlandı. Jandarma Genel Komutanlığı'nın 352 lojman talebine karşılık 288 konut tahsis edildi ve 64'ü verildi.
Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın Ordu-Fatsa'da lojman istedi. Kara Kuvvetleri 524, Hava Kuvvetleri 51 olmak üzere kuvvet komutanlıkları 575 lojman isterken, Doğu ve Güneydoğu'da bin 68 konut tahsis edildi. Kuvvet komutanlıklarının talebine ilişkin henüz protokol yapılmadı. Ancak tahsis için uygun görülen 15 bin 750 konut listelenerek bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!