Togg’un fiyatı belli oldu! İlk modelin adı: T10X

Güncelleme Tarihi:

Togg’un fiyatı belli oldu İlk modelin adı: T10X
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2023 07:00

Yollara çıkmak için gün sayan yerli otomobil Togg’un ilk modeli ve fiyatı açıklandı. 16-24 Mart arasında ön siparişleri alınacak yüzde 100 elektrikli C-SUV modelin adı “T10X” oldu. İki donanım seviyesi ve iki batarya seçeneğiyle sunulacak T10X’in başlangıç fiyatı 953 bin TL olarak açıklandı. İlk teslimatlar ise mart ayının sonunda başlıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk yerli otomobilinin yollara çıkmasına sayılı günler kaldı. 29 Ekim 2022’de Togg’un Gemlik tesislerinde düzenlenen törenle üretim bantlarından inen yerli otomobil, tüm ülkede heyecan yaratmış ve satış süreci merakla takip edilmişti. Ve şimdi Togg’un ilk modelinin ismi, fiyatı ve teknik donanım özellikleri açıklandı.

Togg’un C segmentindeki tamamen elektrikli SUV modelinin adı “T10X” oldu. T10X, 953 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılacak. İlk etapta sadece 160 kW (218 beygir) güce sahip arkadan itişli (RWD) versiyonuyla satışa çıkarılan T10X’in iki farklı donanım (V1 ve V2) ve batarya seçeneği bulunuyor. Modelin standart menzilli batarya seçeneği 52.4 kWh kapasiteyle 314 km yol alıyor; 523 km menzilli batarya seçeneği ise 88.5 kWh kapasiteye sahip.

Haberin Devamı

41.3 EKRAN STANDART

Togg’un ilk modeli için açıkladığı üç farklı fiyat opsiyonu da menzil ve kapasite seçeneklerine göre belirlenmiş durumda. Bu kapsamda, V1 donanımlı 314 km menzile sahip versiyonun fiyatı 953 bin TL, V2 donanımlı 314 km menzile sahip versiyonun fiyatı 1 milyon 55 bin TL ve V2 donanımlı 523 km menzilli versiyonun fiyatı 1 milyon 215 bin TL fiyat etiketiyle ön siparişe çıkıyor.
Bu modellerin tamamında 12.3 inç büyüklüğündeki gösterge ekranı ve 29 inç bilgi-eğlence ekranından oluşan 41.3 inç uçtan uca ekran, 8 inç dokunmatik kontrol ekranı, araç içi sosyal kamera, yüksek hızlı mobil internet ve wi-fi hot spot özelliğiyle Snapdragon® işlemcili dijital kokpit, standart olarak sunuluyor.

Togg fiyatı ve standart donanım özellikleriyle Türkiye’deki rakiplerinin oldukça ilerisinde konumlanıyor.

Togg’un fiyatı belli oldu İlk modelin adı: T10X

GÜÇLÜ VERSİYON 29 EKİM’DE

T10X’te trafik işareti algılama sistemiyle birlikte çalışan dur-kalk fonksiyonlu akıllı adaptif hız sabitleyici ve akıllı şerit takip sistemi & şeritten ayrılma ikazıyla birlikte, 2’nci seviye otonom sürüş de yer alıyor. Model sınıfında ilk kez “yoğun trafik pilotu” asistan özelliğini sunuyor. Kullanıcılar 15km/saat hıza kadar olan yoğun trafikte ellerini direksiyondan kaldırıp, T10X’in kontrolünde ilerleyebilecek. Bu özellik, bu yıl V2 donanım seviyesi ve lansman özel paketine sahip olan akıllı cihazlarda aktif hale gelecek. Öte yandan, T10X’in 0-100 km/s hızlanması 4.8 saniye olan, 700 Nm tork üreten çift motorlu 435 beygir gücündeki AWD (all-wheel drive) versiyonu 29 Ekim 2023’ten itibaren teslim edilmeye başlanacak. Model, 100. Yıl Özel Serisi’yle birlikte yollara çıkacak.

Haberin Devamı

ÇEKİLİŞ İÇİN 60 BİN TL KAPORA

Togg satın almak isteyenler 16-27 Mart tarihleri arasında togg.com.tr veya Trumore mobil uygulaması üzerinden ön sipariş sürecine katılacak. Kullanıcılar burada önce bir profil oluşturulacak (Tru.ID) ardından bu profildeki dijital cüzdanlarına nakit ya da kredi kartı aracılığıyla 60 bin TL ön ödeme yapacak. Böylece çekiliş sürecine hak kazanılacak.

Çekilişe katılanlar, ön ödeme öncesi istedikleri Togg’un özelliklerini (renk, donanım, batarya vb.) yine internet üzerinden oluşturabilecek. 28 Mart’ta noter huzurunda yapılacak dijital çekiliş sistemiyle de sipariş hakkı kazananlar ile teslimat dönemleri (istenilen aracın üretim dönemine göre) birlikte belirlenmiş olacak.

Haberin Devamı

Örneğin; Kasım 2023’ten itibaren teslim edilmeye başlanacak olan 953 bin TL’lik V1 standart menzil için ön sipariş geçen bir kullanıcı çekilişte birinci sırada yer alması halinde, (1/12.000) V1 standart menzil seçeneğinin ilk teslimatı bu kullanıcıya yapılacak.

Togg’un fiyatı belli oldu İlk modelin adı: T10X

 

KARAKAŞ: BİREYSEL KULLANICI ÖNCELİKLİ

Şirketin CEO’su M. Gürcan Karakaş, Türkiye’nin doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazını mart sonunda kullanıcılarla buluşturacak olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Karakaş, şunları söyledi: “Beş yılda adım adım ilerledik ve söz verdiğimiz gibi mart ayında akıllı cihazımızı kullanıcılarla buluşturuyoruz. Kullanıcılarımız web sitemiz veya Trumore uygulamamız üzerinden katılacakları çekiliş ile akıllı cihazımıza ön sipariş verme hakkını elde edebilecekler. Siparişleri bireysel kullanıcılar öncelikli olmak üzere 2023 boyunca teslim edeceğiz. Kullanıcılarımıza bağlantılı bir akıllı cihazdan çok daha ötesini sunarak, konforlu ve sorunsuz bir mobilite deneyimi yaşatmayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

2023’TE 20 BİN ADET ÜRETİLECEK

T10X’ten bu yıl 20 bin adet üretilecek. Bunun 18 bine yakını vatandaşa satılacak. Yıl sonunda üretim kapasitesi 100 bin adede ulaşacak. 2026’ya gelindiğinde toplamda 3 farklı model ile yıllık 100 bin adetlik üretim gerçekleştirilecek. 2023 yılı hedefi ise toplamda 5 farklı modelle yılda 175 bin adet araç üretebilmek. Togg’un satışa çıktığı Mart 2023’ten 2030 yılına kadar olan süreçte toplamda 1 milyon adet araç üretilmesi planlanıyor.

Togg’un fiyatı belli oldu İlk modelin adı: T10X

1.8 MİLYAR EURO YATIRIM YAPILDI

Togg’da yatırım tutarının Mart 2023’e kadar 1.8 milyar Euro’ya ulaşacağı açıklanmıştı. 2030 yılına kadar yapılacak toplam yatırım tutarı ise 3.5 milyar Euro olarak planlanıyor. Bu yatırımın içerisinde araç üretimi, fabrika ve teknoloji geliştirme yatırımları yer alıyor.

Haberin Devamı

(Not: 160 kW (218 beygir) güce ve 350 Nm torka sahip arkadan itişli versiyonun fiyatlarıdır.) 

T10X NE DEMEK?

Togg’un ilk modeli olan C-SUV modelinin ismi T10X olarak açıklandı. Model adındaki T’nin Türkiye’yi ve Togg’u, 10 cihazın üzerine inşa edildiği C segmenti platformunu, X ise SUV gövde tipini ifade ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!