Tofaş, ticari araç üretimine başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Tofaş, ticari araç üretimine başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

TOFAŞ, hafif ticari araç pazarına göz dikti. Haftalık Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre, bugüne kadar Bursa'daki fabrikasında sadece binek otomobil üreten Tofaş, artık ticari araç da üretecek. Tofaş'ın geçen nisan ayında bu konuyla ilgili olarak başlattığı çalışmalar son aşamaya geldi.

Tofaş'ın ilk hafif yerli ticari aracının adı ‘‘Scudino’’olarak belirlendi. Ön kaput ve yan panelleri şekillenen Scudino, panelvan şeklinde üretilecek.

Scudino, 800-900 kilogram arası yük taşıma kapasitesine sahip olacak. Kapalı kasa şeklinde düşünülen Scudino'nun motor seçenekleri ve diğer özellikleri, Fiat ve Tofaş yetkilileri tarafından şimdilik gizli tutuluyor.

Daha çok ihracat ağırlıklı üretilmesi planlana Scudino'nun ne zaman piyasaya verileceği ise henüz kesinlik kazanmadı.

Ekonomist Dergisi'nin haberine göre, yeni proje için 85 Tofaş personeli İtalya'da eğitime gönderildi. Bunların 17'sinin eğitimin tamamlayarak Türkiye'ye gelmesi ve Scudino'nun üretim sürecini hızlandırması bekleniyor. 195 kişilik ikinci bir Tofaş ekibi de bu ay içinde İtalya'ya giderek Fiat merkezinde Scudino ile ilgili çalışmalar yapacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!