TOBB'da başkanlık yarışı erken başladı

Güncelleme Tarihi:

TOBBda başkanlık yarışı erken başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Mayıs ayında yapılacak TOBB Genel Kurulu'ndaki başkanlık yarışı erken start aldı. Mevcut Başkan Fuat Miras'ın yanısıra İTO Başkanı Mehmet Yıldırım, Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan, TOBB Başkan Vekili Ali Osman Ulusoy, İTO Meclis Üyesi Yılmaz Ulusoy da Başkanlık için kulis yapmaya başladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Mayıs ayında yapılacak seçimli Genel Kurulu için kulisler şimdiden hareketlendi. Başkan Fuat Miras'ın yanı sıra İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da mücadeleye soyunacağının mesajını vermişti. TOBB'un en kalabalık Oda'sı İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Mehmet Yıldırım'ın ve Meclis üyesi Yılmaz Ulusoy'un da gönlü TOBB Başkanlığında. İzmir ve İstanbul'dan sonra Ali Osman Ulusoy ve Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan'ın da adı kulislerde dolaşmaya başladı.

Başkanlık için adı geçen isimlerden en sorunlusu İTO Başkanı Mehmet Yıldırım. TOBB seçimlerinde aday olabilmek için herşeyden önce bir Oda'nın TOBB Genel Kurul delegesi olması gerekiyor. Bu seçimi de o Oda'nın Meclisi yapıyor. Fakat İTO Başkanı Mehmet Yıldırım TOBB delegesi değil. Yılmaz Ulusoy'da TOBB delegesi değil.

İTO'DA ERKEN SEÇİM

İTO kulislerinde Yıldırım'ın TOBB delegesi seçilebilmek için, 20 TOBB delegesinin istifa ettirelerek yeni seçim yapılması formülü konuşuluyor. Bu durumda Yıldırım, TOBB delegesi seçilerek aday olabilecek. Tabii asil TOBB delegelerinin yanı sıra yedek üyelerin de istifası gerekiyor. Bu durumda asil ve yedek 40 üyenin istifasının zorluğu da gündeme geliyor.

İTO'da önümüzdeki aylarda çeşitli dosyaları Meclis gündemine getirmeye hazırlanan muhalefete karşı Başkan Mehmet Yıldırım'ın, erken seçim resti çekebileceği de iddia ediliyor. Yıldırım, bu durumda daha rahat TOBB kapısını zorlayabilecek aynı zamanda muhalefeti de köşeye sıkıştırabilecek. Bu arada seçimlerin eskisi gibi Konseyler aracılığı ile mi yoksa 5590 sayılı Kanun'da değişiklik yapıldığı takdirde delege ile mi yapılacağı kesin değil. Fakat Konsey'lere seçilebilmek için de delege olmak gerekiyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!