TOBB-Halk Bankası el ele verdi, evler 1 milyar liraya en düşük faizle yenilenecek

Güncelleme Tarihi:

TOBB-Halk Bankası el ele verdi, evler 1 milyar liraya en düşük faizle yenilenecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2009 00:00

TOBB, Halk Bankası ve yapı malzemeleri sektörü, ‘Evini Yenile Türkiye’ kampanyası için düğmeye bastı. 100 bin tüketiciye ulaşılması hedeflenen kampanyada, Halkbank tarafından yüzde 0.33’ten başlayan faizle kredi verilecek. Kampanyanın, 3 ayda 1 milyar TL’lik iş hacmi oluşturması bekleniyor.

Haberin Devamı

YAPI malzemeleri sektörü, Halk Bankası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile güçlerini biraraya getirerek, “Evini Yenile Türkiye” kampanyası düzenledi. Kampanya kapsamında, 100 bin tüketiciye, Halk Bank tarafından yüzde 0.33’ten başlayan faizle kredi verilmesi ve yapı sektörüne 1 milyar liranın üzerinde iş hacmi yaratılması hedefleniyor. Yapı malzemeleri sektörünün tüm dernekleri, önde gelen 83 firma ve 13 binden fazla bayinin katıldığı ‘Evini Yenile Türkiye’ kampanyasıyla, tüketicilerin ev yenileme ihtiyaçları için cazip imkanlar yaratılması hedefleniyor. Kampanya ile ayrıca yapı malzemeleri sektöründe talebin canlandırılması, istihdamın artırılması, ülke ekonomisine katkı sağlanması da amaçlanıyor.

Sektörün daha fazla desteklenmeye ihtiyacı olduğunu söyleyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye’nin en büyük sorununun bugün işsizlik olduğu hatırlanırsa, sektörün önemi daha da iyi anlaşılır. Bu öncü sektörümüzün daha fazla destek vermeli. Eylül, ekim ve kasım aylarını kapsayan ‘Evini yenile Türkiye’ kampanyası, hem sektöre ihtiyaç duyduğu desteği sağlarken hem de tüketiciye çok cazip fırsatlar sunacak. Ortalama bir evin tadilatı 10 bin liradan hesaplanırsa 1 milyar liralık iş hacmi oluşacak. Kampanya kapsamında faizler 0.33’ten başlıyor. Benim ömrümde, iş hayatımdaki gördüğüm en düşük faiz oranı. Ayrıca kredi 2 ay ödemesiz olacak. Böylece ramazan ve okul kayıtları dönemi kredi geri ödemesi yapılmadan geçirilecek.”

Haberin Devamı

Umutla bakıyoruz

Hükümet ve TOBB’un önderliğinde ekonomiyi canlandırma, iç talebi tetikleme ve krizin psikolojik etkilerini bertaraf etmeye yönelik çalışmalar yapıldığını belirten Türkiye Seramik Federasyonu (SERFED) Başkanı Zeynep Bodur Okyay, şöyle konuştu: “Biz de tüm sektör yöneticileri ve dernek başkanları, firma sahipleri ile bir araya geldik ve bu kampanyayı kurguladık. Sektörde birbirine rakip olan onlarca firma aynı masa etrafında oturdu ve  ciddi bir çalışma gerçekleştirdi. Ortaya bu kampanya çıktı. Halkbank’ın olağanüstü desteği ile benzersiz bir ev yenileme kampanyası başlatıyoruz.”
Halk Bank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, “Yaklaşık 700 şubemizde çok ciddi anlamda bu işin pazarlamasını yapacağız. Yüzde 0.33 ile yüzde 0.95 arasındaki faiz oranları son derece cazip. 36 ay vadeye kadar bu krediyi kullandıracağız. Eylülde başlayacak kampanyanın kasım ayı itibariyle sona ereceK. Talep yoğun olursa kampanyayı da uzatabiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Aydın: Bu kredi istismar edilemez

BU kredinin istismar edilemeyeceğini söyleyen Hüseyin Aydın, şöyle konuştu: “Burada istismar olur mu? Olmaz. Bankanın para aktarımı ile fatura arasında bir korelasyon var. Burada istismar olması söz konusu değil. Türkiye’de finans sektörünün önemli oyuncularından biriyiz. Krizin başladığı dönemde Türk bankacılık sektörü reel sektöre kullandırdığı kredi miktarında azalma varken, Halk Bankası kredileri artan bankalardan biri oldu.”

Tüketici nereyebaşvuracak

Tüketici bayiye gidecek ve kullanmak istediği ürünleri seçecek.
Bayi müşterisine seçtiği ürünler ve yapacağı işçilik bedeli karşılığında proforma fatura kesecek.
Tüketici proforma faturayla bir Halk Bank şubesine giderek kredi başvurusu yapacak.
Halk Bank tarafından kredi değerlendirmesi yapılarak bayi anlaşması teyit edilecek.
Halk Bank tarafından onaylanan kredi tüketicinin hizmet alacağı bayinin kampanya hesaba aktarılacak.
Kredi dekontu tüketiciye verilecek.

Haberin Devamı

Ev alıyoruz diye masraftan kaçtık evler üvey evlat oldu

TOBB olarak bu projeyi bir sinerji politikası olarak gördüklerini söyleyen Rifat Hisarcıklıoğlu, şu bilgileri verdi: “Darısı diğer sektörlerimizin başına. Bu platform, Türkiye’nin yüzünü güldürecek bir koalisyon. Geçtiğimiz yıllarda gayrimenkul sektöründe yaşanan arz patlaması ve konutlara bir yatırım aracı olarak gösterilen yoğun ilgi nedeniyle ilginç bir durumla karşı karşıya kaldık. Tüm parasını yeni alacağı eve kanalize eden eşler, birbirine ‘bak ev alıyoruz ama sen de anlayışlı ol, başka masraf çıkmasın’ dedi. Ev sahibi ile kiracı, evin tadilatını kim yaptıracak tartışmalarına girdi. Hal böyle olunca da bu evler üvey evlat muamelesi gördü. Yeni ev alamayan pek çok vatandaş da vergi indirimlerinden faydalanarak ya beyaz eşya aldı ya da mobilyalarını yeniledi.”

Haberin Devamı

Bodur: Ne yapın edin beni ayağa kaldırın

DÜNYADA krize maruz kalan ülkeler arasında özel sektörün bir araya gelerek krize çare aradığı tek ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Kale Grubu Onursal Başkanı İbrahim Bodur, şu değerlendirmeyi yaptı: “TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, saygısından dolayı bana ‘Amca’ der. Dün akşam, kendisi beni aradı ve ‘Amca, yarın seni de aramızda görmek istiyoruz’ dedi. Ben de yanımdaki doktorlara ‘Ne yapın edin beni yarın sabaha ayağa kaldırın. TOBB Başkanı aramış yarın toplantı yapılacak, burada deve gibi yatmak olmaz’ dedim. İnşaat sektörünün kalkınması önemli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!