TNT Ekspres Türkiye'de yatırımını artıracak

Güncelleme Tarihi:

TNT Ekspres Türkiyede yatırımını artıracak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2006 14:09

TNT Ekspres Türkiye Genel Müdürü Turgut Yıldız, önümüzdeki dönemde Türkiye'de TNT Ekspres olarak yatırımları artırma kararı aldıklarını belirterek, “Bu karar, aynı zamanda TNT merkezi tarafından onaylandı” dedi.

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2005 yılının taşımacılık sektörü açısından hem çok hareketli hem de büyüyerek geçtiğini, içinde bulunulan olumlu ekonomik süreçte bu sektörün büyümesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.
Bunun yanında yeni Karayolu Kanunu'nun çıkarılmasının Türkiye ve sektör için çok önemli, tarihi bir gelişme olduğuna işaret eden Yıldız, henüz tam anlamıyla uygulamaya geçilememiş de olsa, bu noktaya gelmenin de önemli olduğunu kaydetti.
2006 yılının sadece taşımacılık sektörü için değil diğer sektörler için de ciddi büyümeler getireceğini belirten Yıldız, “Artan iç ve dış ticaret, dünyanın globalleşmesi, ürünlerimizin kalitesindeki artışlar taşımacılık sektörünün en az yüzde 15 büyümesini beraberinde getirecektir” diye konuştu.
Taşımacılık sektörünün kalitesini artırmak zorunda olunduğunun altını çizen Yıldız, bu alanda rekabet ortamında başlayan kalite artışlarının biraz daha hızlanması gerektiğini anlattı.
Yıldız, taşımacılık sektöründe geleneksel hava, kara ve deniz taşımacılığı içinde müşteriye artı değer yaratabilen, onlara özel çözümler veren hizmetlerin ön plana çıkacağına işaret etti.

-TNT EKSPRES, 2005'TE YÜZDE 40 BÜYÜDÜ-

TNT Ekspres Türkiye'nin 2005 yılını yüzde 40 büyümeyle kapattığını bildiren Yıldız, bunun yanında gerek araç filosu, gerekse ağda gelişme ve büyüme olduğunu, TNT dünyası içinde Türkiye'nin, bulunduğu bölgede büyüklük açısından altıncı sıraya yerleştiğini, satış dalında en iyi ülke ödülünü aldıklarını söyledi.
Gerek ciro gerekse karlılık büyümesinde ise 146 ülke arasında birinci olduklarını belirten Yıldız, TNT Ekspres Türkiye'nin ulusal kalite ödülü finalisti olduğunu anımsatarak, ISO 9001 belgesi alındığını kaydetti.
2006 yılında TNT ülkeleri arasında yatırım yapılacak olan grubun başına alınan TNT Türkiye'de, oldukça önemli atılımlar olacağını ifade eden Yıldız, şöyle devam etti:
“Büyüme ve kalite çalışmalarımızın yanında mevcut hizmetlerimizin genişletilmesi söz konusu olacaktır. Müşterilerimize verdiğimiz hizmetleri geliştirerek ve isteklerine uygun hale getirerek sunmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde Türkiye'de TNT Ekspres olarak yatırımlarımızı artırma kararı aldık. Bu karar aynı zamanda TNT merkezi tarafından onaylandı. Çünkü TNT merkez, dünyada önemli gelişme gösteren ülkelere yatırım yapma kararı almıştır. Bu ülkeler Hindistan, Polonya, İspanya ve Türkiye'dir. Çin, zaten TNT'nin gündeminde olan bir ülkedir. Bu nedenle Türkiye'de tüm hizmet alanlarımızda büyümeyi hedeflemekteyiz.”
2005 yılında büyüme oranı ile rekor kıran TNT Türkiye'nin, bu büyüme hızını önümüzdeki 3 yıl sürdürmeyi planladığını da belirten Yıldız, büyümenin temel noktasının iç pazar, Avrupa karayolu ve hava kargo alanlarında olacağının altını çizdi.
Yıldız, AB sürecinin bu büyümeye önemli bir ivme katacağını belirterek, “Tahminlerimiz ekspres pazarının olumlu Türkiye ekonomisi göstergeleri ile en az yıllık yüzde 20 büyüme göstereceği yönündedir” değerlendirmesinde bulundu.
2006 ve 2007 yılında daha çok Türkiye'deki mevcut ağlarını büyütmelerinin söz konusu olduğunu anlatan Yıldız, “Bu nedenle İstanbul'daki operasyon merkezimizi satın alacağımız bir arazi üzerine inşa edeceğimiz yeni, modern ve büyük bir yere taşıyacağız” dedi.
Yıldız, İstanbul operasyon merkezinin büyütülmesi yanında, önümüzdeki yıllarda Anadolu ağlarının yeni şube ve acenteliklerle güçlendirileceğini, beraberinde araç filosunda ve personelde artış ve büyüme görüleceğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!