TMSF köye içme suyu getirecek

Güncelleme Tarihi:

TMSF köye içme suyu getirecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2006 10:49

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) bu yıl elde edeceği gelirlerin tahmini aşan kısmından 1.1 milyar YTL, köy içme suları için kullanılacak. Fon tahsilatlarından 130 milyon YTL'si Yusufeli Barajı'na, 170 milyon YTL'si de temel eğitim ikinci faz projesine aktarılacak.

Bütçe Kanunu gereğince, TMSF'nin bu yıl elde edeceği gelirlerin tahmini aşan kısmından 1.1 milyar YTL, köyleri destekleme projesi kapsamında köy içme sularına gidecek. Bunun yanında, mülga Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünce il özel idarelerine ve büyükşehir belediyelerine devredilen projelerden devam edenlere ilişkin ödemeler ile diğer yatırım giderleri için il özel idarelerine veya büyükşehir belediyelerine de 300 milyon YTL ayrılacak.
Köy içme suları için bu yıl ayrıca 600 milyon YTL'lik ödenek bulunuyor.

BARAJ VE EĞİTİME KAYNAK

Bunun yanında, TMSF gelirlerinden yıl içinde Yusufeli Barajı'na 130 milyon YTL, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim ikinci faz projesine de 170 milyon YTL aktarılması öngörülüyor. Söz konusu aktarımların yapılmasında, Maliye Bakanı yetkili olacak.Yusufeli Barajı ve Temel Eğitim 2. faz projelerine ayrılan bu ödeneklerin, zorunlu şartlar nedeniyle harcanamayacağı belirtilen tutarları ise DSİ ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2006 yatırım programında devam eden diğer öncelikli projelerine de aktarılabilecek. Bu konuda ise Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) yetkili olacak.

TELEKOM'UN FAZLA NAKDİ

Bu arada Telekom'un fazla nakdinden gelen yaklaşık 1 milyar 332 milyon YTL'lik rakamın 300 milyon YTL'sinin Devlet Demiryolları ödeneklerine ekleneceği, geriye kalan yaklaşık 1 milyar 32 milyon YTL'nin ise Hazine hesaplarına aktarılacağı belirtiliyor. Daha önce söz konusu paranın tamamının, köy içme suları ve devlet demiryolları yatırımlarına aktarılması öngörülmüştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!