TMD: Federasyona gireriz ama taklitçiyle aynı masada olmayız

Güncelleme Tarihi:

TMD: Federasyona gireriz ama taklitçiyle aynı masada olmayız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2012 00:00

TESCİLLİ Markalar Derneği (TMD) Başkanı Füsun Çevikel Kuran, TMD olmadan kurulan ‘Perakende Federasyonu’nun sektörü temsil edemeyeceğini savundu.

Haberin Devamı

 TMD’nin federasyonda olmak istdiğini ancak şu anki kurumsal yapıyı koruyarak federasyonda olmak istediklerini anlatan Kuran, şöyle konuştu: “Diğer dernekler hangi şekil değişiklikleri ile federasyonda olabilecekler bilmiyorum ancak TMD olarak biz şu anki varoluşumuz içinde olmak istiyoruz. Sektörün önde gelen isimlerinin sordukları çok önemli bir soruyu da cevaplamak isterim. Acaba bu dernekler sizin faaliyetlerinizi kendi içlerinde gerçekleştiremezler mi? Hayır. Çünkü bu derneklerde taklit ve tescil problemlerini yaşayanlar ile yaşatanlar birlikte veya bu konu ile hiç ilgileri yok. Biz ise kurulduğumuz ilk günden bu yana ‘taklit’ konusu ile ilgileniyoruz ve tek ihtisas sahibiyiz.”

Şartlar gerçekleşmezse

Federasyon oluşumunun içinde olmak istediklerini ancak şartlar gerçekleşmediği takdirde federasyon dışında faaliyetlerine devam edeceklerini söyleyen TMD Başkanı Çevikel Kuran, “Perakende sektörü federasyon çatısı altından buluşmaya hazırlanıyor. Biz oluşumun dışında kaldık. Çünkü kurulmaya çalışılan federasyonda TMD’nin var olan yapısı dağıtılarak yer alması isteniyor” dedi. Federasyona dahil olma durumunda TMD üyelerinin aynı çatı altında değil, diğer dernekler içinde komisyonlarda taklit ve tescil konularında faaliyet göstermelerinin istendiğini anlatan Çevikel, “Fakat maalesef bu mümkün degil. TMD’nin içinde olmadığı bir federasyon da perakendeyi tam olarak temsil edemez” diye konuştu.

Haberin Devamı

Taklit ve paralel ithalata karşı kurulduk

ULUSLARARASI markaların Türkiye pazarına gelmeleri ve ulusal markaların çoğalması ile birlikte ‘tescil, taklit ve paralel ithalatın, sektörün en önemli problemleri haline geldiğini anlatan TMD Başkanı Füsun Çevikel Kuran, “Bu konularla ilgili sorunlarla mücadele etmek için kurulan TMD, haksız rekabet, vergi kaybını önleme, Türkiye’ye yatırımları artırma konularında da çalışmalarını sürdürüyor. Lacoste, Burberry, Swatch, Diesel, Stefanel, Fred Perry, Adidas, Nike, DKNY, Louis Vuitton, Calvin Klein, Replay, Tommy Hilfiger ve birçok perakende grubunun yüzlerce markasının üyeleri arasında olduğunu kaydeden Füsun Çevikel Kuran, “Dernek, sadece tekstilde değil sağlık, gözlük, parfüm gibi taklidi fazla ürünlerde de hak koruma anlamında etkin” dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!