TL yeniden gözde olacak

Güncelleme Tarihi:

TL yeniden gözde olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2014 01:24

AKBANK Özel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı, Akbank Özel Bankacılık olarak 2013’te yurtdışı kaynaklı 2.5 milyar TL’lik yeni para girişi sağladıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Akbank’ın “Türkiye’nin En İyi Özel Bankacılık Kuruluşu” seçildiği Euromoney ödül töreni öncesi Akbank Private Banking’in 2013 faaliyetleri ve 2014 hedefleri hakkında bilgi veren Saltık Galatalı 2014’te de hedeflerinin yurtdışı kaynaklı 1 milyar doların üstünde para girişi sağlamak olduğunu söyledi. Bunun Türkiye’deki cari açığın azalmasında rol oynayacağını belirten Galatal, “Müşterilerimiz aylık ortalama 800 milyon dolarlık türev, 1 milyar liralık döviz işlemi yapıyor. Son 1 yılda 500 milyon liralık özel sektör tahvili satışı gerçekleştirdik. 2013’te toplam yönettiğimiz varlık hacmi yüzde 11.8 artışla 19 milyar liraya çıktı” diye konuştu.

2013’te özel bankacılık alanında Mayıs ayına kadar işlerin iyi gittiğini belirten Galatalı Mayıs’tan sonra belli periyotlarda duraklamalar yaşansa da özel bankacılığın büyüdüğünü söyledi. Galatalı şunları kaydetti: “Mayıs ayından sonra Fed’in tahvil alımını azaltacağını açıklaması, Gezi olayları ve Ramazan ayı dolayısıyla işler neredeyse durma noktasına geldi. Ağustos ve Eylül ayında varlık barışı ve Fed’in tahvil alım azaltımını ertelemesiyle işler yeniden hareketlendi. 17 Aralık’tan sonra ise yerli kurumsal yatırımcıların döviz talebi arttı. Yabancıların sakin kaldığını görüyoruz. Gezi’de ise yabancılar satmış yerli yatırımcılar sakin kalmıştı.”

Haberin Devamı

SPEKÜLATİF ATAKLAR ZORLAŞTI

Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararının ardından TL’de güçlenmenin görülmeye başladığını belirten Galatalı “Karar sonrası TL ile borçlanma maliyeti arttı, spekülatif ataklar zorlaştı. Yabancı 10-15 gündür döviz satıyor. TL pozisyonları tekrar gözde olabilir. TL’nin değerlenmeye 30 Mart’tan sonra da devam edeceğini düşünüyorum. Yılsonu dolar kuru 2.05-2.10 TL arasında dengelenir. BİST 100’ün ise şu andaki pozisyondan yüzde 10-15 değer kazanacağını düşünüyorum” dedi. Galatalı yabancıların en çok Merkez Bankası rezervlerini merak ettiğini belirtti.

YEDİNCİ KEZ ÖDÜLÜ KUCAKLADI

AKBANK finans yayın gurubu Euromoney’in 13 Şubat’taki Özel Bankacılık Ödül Töreni’nde “Türkiye’nin En İyi Özel Bankacılık Ekibi” ödülünü aldı. Bu ödülü üst üste 5. kez kazanan Akbank Private Banking, 2014 değerlendirmesinde 4 kategoride “bir numara” seçildi. Akbank Private Banking, ayrıca “En İyi Müşteri İlişkileri Yönetimi”, “En İyi Yatırım Araçları Yelpazesi” ve “En İyi Danışmanlık Hizmetleri” kategorilerinde de Türkiye’nin lideri oldu. Saltık Galatalı ödülü İngiltere eski Başbakanı Blair’in iletişim danışmanı Alaister Campbell ve Euromoney Genel Yayın Yönetmeni Clive Horwood’dan aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!