TL Piyasaları

Güncelleme Tarihi:

TL Piyasaları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Faizler yüksek seyredecek



Ne oldu?
Piyasa 264 trilyon lira artı rezervle güne başladı. Merkez Bankası dört günlük repo ihalesi ile 300 trilyon liralık fonlama yaptı. Gecelik repo faizleri yüzde 50-60 seviyesinde gerçekleşti. Bono piyasasında da dalgalı bir seyir vardı.

Neden oldu?
Bono piyasasında kar realizasyonu yaşandı. Sabah alımlarla birlikte bileşik faizler yüzde 39'ların altına düştü. Ama fonlama maliyetinin yüksekliği ile tekrar satış geldi ve faizler yükseldi.

Ne olacak?
Fonlama maliyetindeki yükseklik Eylül ayının son gününe kadar devam edecek. Bu nedenle bileşik faizlerde yüzde 40'a varan çıkışların olması bekleniyor.

Uzman gözüyle

Bayındırbank Hazine Bölümü

Bileşik faizlerde trend yukarı doğru gözüküyor. Son günlerde yaşanan düşüşlerin bugünlerde realizasyonu geliyor. Daha çok piyasada al-sat işlemleri yapılıyor. Enflasyonun yüzde 35'lerde gerçekleşeceğini düşünürsek bileşik faizler için taban yüzde 35 olmalıdır. Piyasada belirsizlikler var. İnce ayar ile nelerin yapılacağı tam olarak bilinmiyor. Bütçeye ilişkin gelişmeler de önem taşıyor. Önümüzdeki günlerde bilanço dönemine girileceği için Merkez Bankası net iç varlıklar hedefi doğrultusunda parayı kısabilir. Bu gelişme de döviz talebini artırarak likiditeyi sıkıştırabilir. Böylece bono faizleri yüzde 35'lerin altına inmekte zorlanır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!