TL Piyasaları

Güncelleme Tarihi:

TL Piyasaları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Borçlanma haberi faizleri rahatlattı



Ne oldu?
TL sıkışıklığının rahatlaması ile birlikte gecelik repo faizleri İMKB'de yüzde 37.50, İnterbank'ta yüzde 32 olarak gerçekleşti. Sabah açılışla birlikte bonoda satış eğilimi vardı. Daha sonra toparlanan piyasada bileşik faizler yüzde 37 seviyelerine kadar düştü.

Neden oldu?
Hazine'nin euro ve yen cinsinden Deutsche Bank, Lehman Brothers ve Nomura İnternational'e yetki vermesi piyasalarda doping etkisi yarattı.

Ne olacak?
Yarın cuma olmasından dolayı fonlama maliyetinin yükseleceği ve bu gelişme doğrultusunda faizlerde yatay ya da bir miktar yükseliş yaşayanabileceği beklentisi bulunuyor.

Uzman Gözüyle

Meltem Barutçu - Etibank Bono Piyasası Müdür Yardımcısı

Bono piyasasında sabah satış eğilimi vardı. Bunda fonlama maliyetinin geçtiğimiz günlere göre daha rahat olması etkili oldu. Öğleden sonra gelen haberler ise piyasanın moralini iyice düzeltti. Özellikle Hazine'nin euro ve yen cinsinden borçlanma yapmak için bankalara yetki vermesi sonucunda bono bileşik faizleri gevşedi. En aktif 20 Haziran 2001 vadeli kağıt 37.40 seviyelerinde kapandı. Aynı devlet tahvili gün içinde 38.60 seviyesine kadar çıkmıştı. Yarın bono piyasası fonlamaya endeksli bir seyir izleyecektir. Cuma günü bileşik faizlerin yatay veya bir miktar yüksek olmasını bekliyebiliriz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!