Titan liderine kelepçe

Güncelleme Tarihi:

Titan liderine kelepçe
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Titan adlı saadet zincirinin direktörü Kenan Şeranoğlu, dün doktor kontrolünden geçirildikten sonra kelepçelenerek savcılığa götürüldü.

Saadet zinciri Titan'ın lideri Kenan Şeranoğlu ve Titan'ın arkasındaki şirket Data'nın başındaki Fatih Gülal'dan sonra, Titan'ın 36 grup liderine de haciz yağmaya başladı. İstanbul Defterdarlığı, belirlediği 36 grup lideri ve bu kişilerin üzerine kayıtlı 37 otomobile ihtiyati haciz uygulanmasına karar verdi. Kenan Şeranoğlu dün Vakıf Gureba Hastanesi’nde doktor kontrolünden geçirildi. Şeranoğlu daha sonra elleri kelepçelenerek savcılığa götürüldü.

Deftardarlık yetkilileri yaptıkları açıklamada, 36 kişi adına kayıtlı 37 otomobilin dışında, tapu dairelerine de bu kişilerin mal varlıklarının araştırılması ve diğer malları için de ihtiyati tedbir uygulanılması talebinde bulunulduğunu belirttiler. Herbirinin ayrı ticari işleri olduğu tespit edilen bu 36 kişi, verilen talimat doğrultusunda artık fatura da kesemeyecek.

İzmir ve İstanbul Defterdarlıkları daha önce de Titan yöneticilerinin bir adet 85 milyar liralık Lamborghini, 16 milyar liralık Cherokee Jeep, 65 milyar liralık Ferrari, 15 milyar liralık Mercedes ve 15'er milyar liralık iki BMW marka otomobiline ihtiyati haciz uygulamıştı. Bu araçların toplam piyasa değeri yaklaşık 211 milyar lirayı buluyor. Sayıları 100'e ulaşan ve önemli bölümü Kenan Şeranoğlu ve Fatih Gülal adına çalışan grup liderleri, kazançlarını Titan ve Data'ya kanalize ediyorlar. Bu liderler sayesinde Titan ve Data'nın saadet zinciriyle 8 aylık vurgunu trilyonlarca liraya ulaşıyor.

HESAPLAR DONDURULDU

Kenan Şeranoğlu ile Data yöneticileri Ahmet Hakan Baz ve Fatih Gülal'ın banka hesapları da incelemeye alındı. Maliye, bu üç kişinin hesaplarının incelenmesi yönünde bankalara talimat verdi. Maliye, her üyeden 500'er markla 8 ay içinde 15 milyon mark (1.8 trilyon) kazanan Data ve başındaki Fatih Gülal, üyelerden aldığı 50'şer markla 1 milyon 500 bin marklık (183 milyar) bir servetin sahibi olan Kenan Şeranoğlu ile Ahmet Hakan Baz'ın banka hesaplarının dondurulmasına karar verdi.

Baykal: Heryerde Titan sahnesi var

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, enflasyonun demokrasiyi tehdit ettiğini söyledi. Baykal, ‘‘Kim ki enflasyonu besler, ülkeye en büyük ihanet içindedir’’ dedi. Baykal, ‘‘Titan 30 bin kişiyi ilgilendiriyor. Ancak, bütün Türkiye'de 65 milyonu ilgilendiren bir Titan yaşanıyor’’ diye konuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!