TÄ°M'de Gülle kaybetti, aday sayısı ikiye indi

Güncelleme Tarihi:

TİMde Gülle kaybetti, aday sayısı ikiye indi
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 09, 2008 15:11

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) seçimlerinde sürpriz gelişme.

Haberin Devamı

Tüzmen: Türkiye'nin ihracattan başka moral kaynağı yok 

Satıcı: 7 yılda 81 ili ihracatçı yaptıkÂ

İsmail Gülle aday olmak için gerekli olan İcra Komitesi üyeliğine seçilemeyince TİM Başkanlığı için aday olma şansını da yitirdi.

Başkanlık seçimlerini güçlü adayı olarak gösterilen ve İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi ve diğer tekstil ihracatçıları tarafından desteklenen İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Gülle aday olmak için gerekli 23 üyeli İcra Komitesi üyeliğine seçilemedi.

Tekstil ihracatçılarını temsilen TİM İcra Komitesi üyeliğine Uludağ Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Burkay kendi grubunundan en yüksek oyu alarak seçildi. Bu gelişmeyle TİM Başkanlığı seçimi TİM Başkan Vekili Mehmet Büyükekşi ile Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran arasında geçecek.

Haberin Devamı

Kinetix'in sahibi

MEHMET BÜYÜKEKŞİ, 1961 Gaziantep doğumlu. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde mimarlık okudu. Ziylan Taban şirketinde genel müdür olarak başladığı iş yaşamı, askere gitmeden kurduğu Ziylan Ayakkabı’yla sürüyor. Polaris, Flogard, Kinetix gibi markaları var. 200 milyon dolar cirosu olan 12 şirketli Ziylan Grubu, 41 ülkeye 15 milyon dolarlık ihracat yapıyor. Büyükekşi, halen TİM başkanvekili, İSO üyesi, Türk Eximbank ve THY’de Yönetim Kurulu üyesi.

43 milyon dolarlık ihracat yapıyor

ADNAN DALGAKIRAN İstanbul’da doğdu, İstanbul Üniversitesi Kimya Fakültesi’ni bitirdi. Topkapı’da 100 metrekarelik atölyesi olan, babasının kurduğu Dalgakıran Kompresör’ün başına askerden dönünce geçti. Bugün Samandıra’da 25 bin metrekare kapalı alanda üretim, 48 ülkeye ihracat yapıyor. 450 kişinin çalıştığı şirketin cirosu 100 milyon dolar, ihracat miktarı ise 43 milyon dolar. Dalgakıran’ın yurtdışında 7 şirketi bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!