TİM eski Başkanı parasız ‘akıl’ satıyor, ‘Nasıl’ kitabı yazıyor

Güncelleme Tarihi:

TİM eski Başkanı parasız ‘akıl’ satıyor, ‘Nasıl’ kitabı yazıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2010 00:00

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) eski Başkanı Oğuz Satıcı, önümüzdeki dönemde yeniden Türkiye için önemli roller alacağını söyledi.

Haberin Devamı

Son yerel seçimlerde AK Parti’den Bakırköy Belediye Başkan Adayı olan ancak CHP’ye karşı burada kazanamayan Oğuz Satıcı, Levent’teki ‘villa ofis’inde işadamlarına akıl hocalığı yaptığını, Türkiye’nin geleceği için ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel projeler ürettiğini söyledi. Satıcı, muhtemelen adı ‘Nasıl’ olacak bir kitap yazdığını da belirterek, “Beni yakında Türkiye için önemli rollerde göreceksiniz. Şimdilik sadece çalışıyorum, projeler, fikirler üretiyorum. Türkiye’nin her yerinden işadamlarına akıl hocalığı yapıyorum. Bunun için para da almıyorum” dedi.
Sokakları gördüm
Son 10 yıldır çok çalıştığını, Türkiye ve dünyanın her yerine gittiğini, siyasete de atıldığını söyleyen Oğuz Satıcı, şunları anlattı: “Siyasette sokakları gördüm. Bakırköy, AK Parti için en zorlu yerlerden biriydi. Orada seçmen çok farklı nedenlerle tepkisel oy kullandı ve kazanamadık. Şimdi bana Türkiye’nin dört bir yanından insanlar geliyor. Büyümek isteyen, büyürken kafası karışan arkadaşlarıma nasıl devam edebileceklerini anlatıyorum. Çünkü Türkiye büyümeye devam edecek. Bu süreçte KOBİ’ler büyümek, büyükler ise daha sağlam zemin arıyor. Bunun için de bazı referanslara ihtiyaç duyuyorlar. Onlara yardımcı oluyorum.”
23 yaşımda İTO’daydım
Oğuz Satıcı, 23 yaşında İTO Meclisi’ne, 25 yaşında da yönetim kuruluna girdiğini hatırlatarak, şunları söyledi: “Tansu Çiller, Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit, Devlet Bahçeli ve son olarak AK Parti yönetimi ile çalıştım. Bugüne kadar da işadamı olarak başında bulunduğum bütün kurumları zirveye çıkardım. 10 yıldır tekstil işi yapmıyorum. Yaptığım dönemde bu işte en iyi 3 adamdan biriydim. İTO, İSO, TİM benim için artık menzil dışında.”

Haberin Devamı

Türk Sanayi Bölgesi Mısır’da model oldu

TİM eski başkanı Oğuz Satıcı, TİM Başkanlığı sırasında yürüttüğü bazı projelerle ilgili ‘başarısızlık’ iddialarının da dayanaksız olduğunu savundu. Satıcı, şöyle konuştu: “Han Yapı, bir proje geliştirme merkezi olarak tasarlanmıştı. Bugün tabelasına bile çuvalla para teklif ediyorlar. Mısır’daki Türk Sanayi Bölgesi projemiz de içinde bir tek Türk şirketi olmamasına rağmen bir model oldu. Cumhuriyet tarihinde Türk-Mısır ilişkilerine en fazla katkıyı sağlayan kişiyim. Bizden sonra Mısır’da 50 tane serbest bölge kuruldu. Bugün bizim bayrağımızın dalgalandığı bölgede P&G’den Opel’e dünya devlerinin yatırımı var. Ti Ro Ro ise Türk ve İtalyan taraflar anlaşamadığı için yürümedi. Biz gerekli he şeyi sağladık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!