Tiger Woods'un golf sopasından İngiltere'ye 170 milyon sterlin

Güncelleme Tarihi:

Tiger Woodsun golf sopasından İngiltereye 170 milyon sterlin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2006 00:00

Dünyaca ünlü golf oyuncusu Tiger Woods’un İngiltere ve İrlanda’da düzenlenecek turnuvalara katılmasının ülkedeki golf ekonomisine 170 milyon sterlinlik destek yaratacağı belirtiliyor. Woods, İngiltere’de Wentworth’de düzenlenen Dünya Eşler Şampiyonası’nda (The World Match Play) bu hafta mücadele edecek.

Buradan İrlanda’ya giderek Ryder Cup’a katılacak olan Woods, daha sonra Hertfordshire’daki WGC-American Express Şampiyonası’nda yarışacak.

BİNLERCE EK TARAFTAR: The World Match Play’in sponsorluğunda yapılan araştırma Tiger Woods’un, binlerce ek taraftar çekeceği, medyada daha çok yer alarak turizm ve sponsorluk sektörlerine milyonlarca sterlinlik ivme kazandıracağı ve insanları golf kulüplerine üye olmaya özendireceğini ortaya koydu. Spor iş dünyası ve finansı uzmanı Tom Cannon, Tiger Woods ekonomisinin ulaşacağı noktanın dikkate değer olduğunu dile getirerek, golfün ekonomiye katkısının 170 milyon sterlin olacağını söyledi.

KATILIMCI REKORU: Woods, 1998’den beri ilk kez World Match Play’e geri dönen Woods, perşembe başlayacak olan turnuvadaki biletlerin satışının yüzde 60 oranında artmasında etkili oldu. Turnuvanın 42 yıllık tarihindeki katılımcı rekorunu kırması bekleniyor. Woods sayesinde 30 yıldır düzenlenen WGC’de ise, 60 bin ek seyirci sayısına ulaşılarak 4.2 milyon sterlin ek bilet geliri yaratılacak. Dünyaca ünlü golf oyuncusunun sponsorlukta ise, 500 bin sterlini reklam harcamaları ve 500 bin sterlini seyahat ve konaklama alanında olmak üzere ek 3.6 milyon sterlinlik gelir yaratacağı tahmin ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!