Ticaret devlerine Türk yönetici

Güncelleme Tarihi:

Ticaret devlerine Türk yönetici
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Dış ticaret Derneği (Turktrade) eski başkanlarından Önol Akalın, Uluslararası Dış Ticaret Dernekleri Konfederasyonu'nun (CITHA) Başkan Yardımcılığına seçildi. 26-29 Eylül tarihlerinde Viyana'da düzenlenen CITHA Genel Kurul toplantısına katılan 13 ülke temsilci, Orta ve Doğu Avrupa ile ticaretin geliştirilmesini tartıştı. Genel Kurul çalışmaları sonrasında toplanan CITHA Yönetim Kurulu, açık bulunan başkanvekillikleri için seçim yaptı. Seçimlerde Önol Akalın ile İtalya Dış Ticaret Derneği Başkanı C. Rotti Başkan Yardımcılıklarına getirildi. Akalın 1996 yılında CITHA yönetim kurulu üyesi olmuştu.

ETKİN KURUM

CITHA'nın temelleri 1955 yılında altı Avrupa ülkesinin Uluslararası Ticaret Şirketleri Dernekleri tarafından atıldı. Kurum, 1970 yılında resmi bir kurum haline gelerek, Uluslararası Ticaret Dernekleri Konfederasyonu olarak faaliyet göstermeye başladı. CITHA, Avrupa dış ticaret şirketlerinin uluslararası kurumlar nezdinde sözcülüğünü yürütüyor bu nedenle de BM, OECD ve AB nezdinde de etkinliği bulunuyor. CITHA, AB Komisyonu'na da dış ticaret konusunda danışmanlık yapıyor. Merkezi Hollanda'da bulunan CITHA'ya, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsviçre, İtalya, Portekiz ve Türkiye üye. Son genel kurulda Romanya'nın da asil üyeliği onaylandı.

Bu arada Turktrade öncülüğünde geçen yıl CITHA Genel Kurulu'una İpekyolu 2000 ismiyle ev sahipliği yapan İstanbul, gelecek yıl nisan ayında yeni bir konferansa da kapılarını açacak. Elektronik Ticaret ve nisan ayında Türktrade ile işbirliği yapılarak düzenlenecek olan Global Countertrade ve Finans Konferansı da İstanbul'da yapılacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!