THY uçağı pisti pas geçti

Güncelleme Tarihi:

THY uçağı pisti pas geçti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2014 18:16

Türk Hava Yolları'nın Münih-İstanbul seferini yapan Airbus A-321 tipi uçağı, Atatürk Havalimanı'na ineceği sırada, bir yangın helikopterinin frekansı uzun süre meşgul etmesi nedeniyle iniş talimatı alamadığı için pisti pas geçmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

THY'nin TC-JRN kuyruk tescilli uçağı, İstanbul Atatürk Havalimanı 05-25 numaralı kısa pistine deniz üzerinden alçalmaya başladı. Pilot, iniş talimatı almak için Kule ile irtibata geçmeye çalıştı; ancak Anadolu yakasında çalılık bir alanda çıkan yangına müdahale eden yangın helikopteri de aynı frekansta devamlı konuşma halindeydi. Uçağın pilotu tüm çabasına rağmen aynı frekansta olduğu için Atatürk Havalimanı uçuş kulesinden iniş talimatı alamadı. Bunun üzerine, kurallar gereği güvenlik nedeniyle piste çok yaklaşan “Sarıyer" adlı Airbus A-321 tipi uçak, saat 14.29'da pas geçmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Uçak, pisti pas geçtikten sonra Marmara Denizi üzerinde kısa bir tur yaptı ve yangın helikopterinin frekanstaki konuşması bitince, 13 dakika sonra tekrar aynı yerden saat 14.41'de Atatürk Havalimanı'na sorunsuz şekilde indi.Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü, konuyla ilgili gerekli soruşturmanın yapılacağını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!