THY: Organik büyür fırsata bakarız

Güncelleme Tarihi:

THY: Organik büyür fırsata bakarız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2010 00:00

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THY’nin inorganik ‘Satın alma ve birleşme’ yoluyla büyümeyi pek tercih etmediğini söyledi ve bu konuda sadece fırsatları değerlendirme eğiliminde olacaklarını açıkladı.

Sao Paolo’da TAM Havayolları’nın Star Alliance’a katılması dolayısıyla düzenlenen törene katılan Kotil, “Sağlıklı büyümek hedefimiz. Özellikle business yolcu sayısını arttırmak önemli. Dünya çapında düşündüğümüzde, hava taşımacılığında merkezin doğuya kaydığını görüyoruz. Avrupa pazarına odaklanırken, merkezin doğuya doğru kaydığının da farkında olmak gerekiyor. Bizim büyüme hedefimiz organik büyümek. İnorganik, yani satın almalar yoluyla büyümeye pek sıcak bakmıyoruz. THY’nin adı bazı satın almalar için geçiyor ama, biz bu konulara tümüyle kapalı olmamak ve fırsatları sürekli takip etmek kaydıyla öncelikle organik büyümeyi amaçlıyoruz” dedi.

Güney Amerika stratejisi

Avrupa, Kuzey Amerika, Uzakdoğu, Ortadoğu ve Afrika pazarlarının ardından Güney Amerika pazarına da yoğunlaşmaya hazırlanan THY’nin, Güney Amerika’da sadece Brezilya’ya doğrudan seferi bulunuyor. Ancak THY, Brezilya ve Arjantin başta olmak üzere artık Güney Amerika’da 40’dan fazla noktaya bilet satabilecek. Brezilya merkezli TAM Havayollarının THY’nin de üyesi olduğu Star Alliance ittifakına girmesiyle Türkiye ile Latin ülkeleri arasındaki yolcu trafiğinin daha da artması bekleniyor.

Küresel tanıtıma önce başlansa, ciro katlanmıştı

REKLAM ve tanıtımın yanı sıra sponsorluk anlaşmalarının da THY’nin dünyada marka bilinirliğinin artmasında önemli bir rolü olduğunu söyleyen Temel Kotil şöyle konuştu: “THY’nin hedefi küresel bir şirket olmak. Ayrıca Manchester United ve Barcelona sponsorlukları sayesinde THY’yi İspanya’da ve İngiltere’de bugün bilmeyen kalmadı. Sokaktaki insanlar bile THY’yi tanıyor artık. Tanıtıma daha önce başlasaydık bugün THY’nin cirosu ikiye katlanırdı.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!