THY iç hat ikramını yeniledi

Güncelleme Tarihi:

THY iç hat ikramını yeniledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2004 13:14

Türk Hava Yolları (THY), iç hat uçuşlarındaki ikram servisini, yolculardan gelen öneriler doğrultusunda tamamen yeniledi. Yarından itibaren yolculara sunulacak ikramlarda et yemeyenlerde düşünüldü.

Haberin Devamı

Ticaretten sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fazlı Danışman, THY'nin, emniyetli ve konforlu uçuşun yanı sıra yolcu ikramına da büyük önem verdiğini vurgulayarak “Uçuş anında yolcuya sunulan ikram, görüntü olarak küçük bir parça olmakla birlikte gerçekte en doğru zamanda, en yüksek kalitede ve en uygun maliyette sunulması gerektiği için büyük bir buzdağının su yüzünde kalan küçük bir parçasıdır” dedi.

Yeni ikram mönüsünün önemli bir maliyet artışı getirmeyeceğini anlatan Danışman, dış hatlarda ikram değişikliği için yapılan çalışmaların da devam ettiğini kaydetti. Danışman, THY'nin 2004 yılındaki ikram giderinin iç ve dış hatlarda yaklaşık 70 milyon dolar olduğunu sözlerine ekledi.

YENİ MÖNÜDE VEJETARYENLERDE DÜŞÜNÜLDÜ

Haberin Devamı

Yenilenen ikram mönüsüne göre, iç hatlarda business sınıfında seyahat eden yolculara saat 10.00'a kadar tereyağı, reçel ve çeşitli şarküteri ürünlerinden oluşan kahvaltı tabağı ile su böreği sunulacak. Sıcak simit ve ekmek çeşitleri eşliğinde ikram edilecek ve her hafta değişecek olan kahvaltı mönüsünde, değişimli olarak peynirli, ıspanaklı, patatesli su böreği, sebzeli, peynirli milföy börek ve Antep böreğine yer verilecek.

İç hatlarda saat 10.00'dan sonra yapılacak yolculuklarda ise çeşitli balık, zeytinyağlı ve şarküteri ürünlerinden oluşan ordövr tabağı ile yine değişimli şekilde balsamik sos eşliğinde krutonlu ve peynirli salatanın yanı sıra tatlı verilecek. Kepekli, haşhaşlı ve normal sıcak ekmek eşliğinde sunulacak ikram servisinin dışında alkollü ve alkolsüz zengin içecek çeşitlerinin de verilmesine devam edilecek.

Ekonomi sınıfında seyahat eden yolculara da, saat 10.00'a kadar baget ekmeği içerisinde zengin şarküteri ürünlerinden oluşan sandviç, saat 10.00'dan sonra değişimli olarak tavuk söğüş, Amerikan salatalı, ton balıklı ve benzeri çeşitlerde sandviç ikram edilecek. Et ürünlerini ya da salata servisini tercih etmeyen yolcular için de, uçakta vejetaryen baget sandviç bulundurulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!