THY Güneş Sigorta ile 4 yıllığına anlaştı

Güncelleme Tarihi:

THY Güneş Sigorta ile 4 yıllığına anlaştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2012 15:52

Yapılan anlaşma ile THY'nin uçak filosu, yolcuları ve 16 bin çalışanı 4 yıl süreyle Güneş Sigorta ile korunacak.

Türk Hava Yolları (THY) ve Güneş Sigorta, THY'nin uçak filosu, yolcuları ve çalışanlarını 4 yıl süreyle güvence altına alan işbirliği anlaşması imzaladı.
İki kurum arasındaki işbirliği anlaşması, THY'nin Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Kılıç ile Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin tarafından THY Genel Müdürlük binasında düzenlenen törenle imzalandı.

Törende konuşan THY Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Kılıç, Güneş Sigorta ile 2 yıldır devam eden birlikteliğin 4 yıllık yeni anlaşma ile uzun bir döneme taşınacağını belirterek, THY'nin uzun vadeli hedeflerini ve büyümesini gerçekleştireceği bu dönemde risklerin güvence altına alınması anlamında yapılan bu işbirliğinden mutluluk duyduklarını söyledi.

THY'nin bu büyüklüğü ile Avrupa ve dünyada lider duruma geldiğini ifade eden Kılıç, “Bu işbirliği ile Güneş Sigorta da dünyada havacılıkta kendisini öne çıkarmış olacak” dedi.

Kılıç, bu işbirliği ile uçak gövde ve harp sigortası, sorumluluk sigortası, yolcu sorumluluk sigortası, işveren sorumluluk sigortası ve havacılık dışı sorumluluk sigortası ile THY'nin her açıdan güvence altına alındığını kaydetti.

Uçak gövde sigortası ile dünyanı en büyük filolarından THY'nin 200'e yakın uçağında oluşabilecek hararların karşılanması ve herhangi bir arıza anında uçağın yedek parçalarının temin edilmesinin güvence altına alındığını ifade eden Kılıç, sorumluluk sigortası ile de THY'nin faaliyetlerinden kaynaklanan, yolculara ve üçüncü şahıslarda meydana gelebilecek hasarların teminat altına alındığın söyledi.

Bu işbirliğiyle aylık ortalama 2 milyon 700 bin THY yolcusunun karşılaşabileceği hasarların güvence altına alındığını belirten Kılıç, işveren sorumluluk sigortası ile de yaklaşık 16 bin THY çalışanının iş kazalarına karşı Güneş Sigorta güvencisinde olacağını vurguladı.

Coşkun Kılıç, anlaşma süresince Türkiye ve uçuş yapılan tüm ülkelerin sivil havacılığı tarafından talep edilen tüm uçuş sertifikaların düzenlenmesi sorumluluğunun da Güneş Sigorta tarafından üstlenildiğini ifade etti.

Anlaşma çerçevesinde yaklaşık 12,5 milyar dolarlık bir teminatın söz konusu olduğunu dile getiren Kılıç, bunun yıllık prim üretiminin de büyümeye paralel değişmekle birlikte, yıllık 46 milyon dolar civarında olacağını söyledi.

Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin de başarılı bir 2011 yılını geride bıraktıktan sonra bayrak taşıyıcı milli havayolu THY ile 4 yıllık bir anlaşma yapmanın kendilerine güç verdiğini ifade etti.

Ülkenin en büyük değerlerinden biri olan THY'nin Güneş Sigorta güvencesi altında bulunmasının kendileri için onur verici olduğunu kaydeden Çetin, THY ile yapılan bu anlaşmanın prim ödemesinin Güneş Sigorta'nın yıllık prim üretiminin yaklaşık yüzde 5-7'sine karşılık geldiğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!