THY: Bir başarı hikayesi yazdık

Güncelleme Tarihi:

THY: Bir başarı hikayesi yazdık
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 25, 2002 13:58

THY Genel Müdürü Bolayırlı, geçen yıl havacılık sektöründe yaşanan olumsuzlukları hükümetten hiçbir finansal destek almadan atlattıklarını ifade ederek, ''Önemli gelişmelerin yaşandığı dünya havacılık sektöründe, THY bir başarı hikayesi yazmıştır'' dedi.

Haberin Devamı

THY Genel Müdürlüğü'nde yapılan Genel Kurul'da konuşan Genel Müdür Bolayırlı, 2001 yılında gerek ekonomik krizden gerekse 11 Eylül terörist saldırılarından havacılık sektörünün önemli ölçüde etkilendiğine dikkat çekti.
 
Bu gelişmeler karşısında dünyanın önde gelen havayolu şirketleri başta işçi çıkarmak üzere birtakım önlemler aldığına işaret eden Bolayırlı, şöyle dedi:

''Havacılık sektörünü içine düştüğü krizden kurtarmak amacıyla hükümetler havayollarına nakit yardım sağlamış, kredi desteği vermiştir. Kısa bir süre içine sığan bu önemli gelişmelerin yaşandığı dünya havacılık sektöründe THY bir başarı hikayesi yazmıştır.

THY hükümetten finansal destek almadan bu olumsuzlukları başarı ile göğüslemiş ve rakipleri gibi işçi çıkarmamıştır. Çalışanlar kuruma sahip çıktığı sürece THY çok daha iyi duruma gelecektir. Çok olağanüstü şartlar olmadığı müddetçe yönetimlerin mazeret lüksü olmayacaktır. Zaman artık kar etme zamanıdır.''

Haberin Devamı

Genel Kurul'da hissedarlar adına söz alan Ümit Utku da, 1984 yılı öncesinde halka arz yoluyla alınan ve daha sonra devlet tarafından el konulan hisselerin durumunun artık netliğe kavuşması gerektiğini söyledi.

Genel Kurul'da daha sonra, 2001 faaliyet raporu, yönetim ve denetim kurulu ile 2001 yılı mali bilançosu ibra edildi.

YER HÄ°ZMETLERÄ° RUHSATI
 
Daha sonra basın mensuplarını soruların yanıtlayan THY Genel Müdürü Bolayırlı, THY'nin A tipi yer hizmetleri ruhsatına iliÅŸkin bir soru üzerine, ÖzelleÅŸtirme Yüksek Kurulu'nun THY'nin bu faaliyetini durdurması yönünde aldığı kararın kendilerine ulaÅŸtığını söyledi.Â

Yusuf Bolayırlı, THY Yönetim Kurulu'nun 27 Nisan Cumartesi günü yapacağı toplantıyla bu kararın gereğini yerine getireceğini kaydederek, ''Hükümetin politikasına ters bir şeyi bürokrasinin yapması mümkün değil'' dedi.

Bolayırlı, THY Yönetim Kurulu'nun kararından sonra UlaÅŸtırma Bakanlığı ile ruhsatın iptaline iliÅŸkin görüşmelere baÅŸlayacaklarını bildirdi.  Â

Bolayırlı, THY'nin özelleştirilmesiyle ilgili olarak da, ''Blok satışın gerçekleştirilmesi bu ortamda mümkün değil. Onun için halka arz şeklinde düşünceler var. Ümit ediyorum ki 2002 yılı olaysız geçer ve 2003 yılında bazı işlemler gerçekleştirilebilir'' diye konuştu.
                                                    Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!