THY, American Airlines ile işbirliği yapacak

Güncelleme Tarihi:

THY, American Airlines ile işbirliği yapacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

TÜRK Hava Yolları (THY) dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Amerikan Havayolları (American Airlines-AA) ile işbirliği anlaşması imzalıyor. 25 Şubat 2000'de Crown Plaza'da gerçekleşecek imza töreninde THY yolcularına Amerika'daki iç hat bağlantılarının ‘‘AA’’ tarafından verileceğini ve koltuk değişimini açıklayacak. Amerikan Havayolları da hemen 28 Şubat'ta Hilton Oteli'nde bir kokteyl düzenleyerek THY ile işbirliğini acentalara ilan edecek.

Uzun süredir ABD'de ortak arayan THY, daha önce Delta Havayolları ile görüşmeler yapmış, ancak bu ortaklık gerçekleşmemişti. Son 1 yıldır Amerikan Havayolları ile görüşen THY, 649 uçakla dünyanın en büyük havayolu şirketi olan ‘‘AA’’ ile anlaşma sağladı. Havacılıkta ‘‘code share’’ (kod paylaşımı) olarak adlandırılan ve koltuk değişimi diye bilinen anlaşma ile Amerika'da New York, Chicago ve Miami'ye uçan THY yolcularının diğer şehirlere bağlantıları ‘‘AA’’ tarafından sağlanacak.

DOLULUĞA KATKI

Amerika yönüne uçan THY uçaklarından koltuk satın alacak olan ‘‘AA’’, böylece doluluk oranlarının arttırılmasında da katkıda bulunacak. Türkiye'ye sefer yapmayan ‘‘AA’’, İstanbul'a uçmak ve Türki Cumhuriyetlerine gitmek isteyen yolcularına da THY bileti satacak.

Amerika'da 156 noktaya sefer yapan ‘‘AA’’, bu uçuşlarını American Eagle adlı iç hat şirketi ile gerçekleştiriyor. 6.5 uçak yaş ortalaması ile dünyanın en genç iç hat filolarından birine sahip American Eagle bünyesinde yeni nesil jet uçaklar bulunuyor. İç hatlarda bir dizi yenilik yapan Amerikan Havayolları yolcu şikayetlerini gözönüne alarak koltuk aralıklarını genişletti. Şirket yeni koltuk düzeni ile iç hat şirketleri arasında en geniş aralıklı koltuk hizmetini sunuyor. Dallas Fort Worth merkezli Amerikan Havayolları 1999'da 84 milyon yolcu taşıdı ve 975 milyon dolar kárla yılı kapattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!