Threads’i Instagram’a bağladığı için Meta’ya soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Threads’i Instagram’a bağladığı için Meta’ya soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2023 07:00

REKABET Kurulu, bünyesinde Instagram, Facebook, WhatsApp ve yeni uygulaması Threads’ı barındıran Meta Platforms hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Kurum’dan yapılan açıklamada, “Meta Platforms, Inc.’in kullanıma yeni sunmuş olduğu Threads isimli uygulamayı Instagram uygulaması ile bağlamak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği iddiasına yönelik yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulu’nca karara bağlandı. Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; Meta Platforms Inc. hakkında soruşturma açılmasına karar verdi” denildi.

Rekabet Kanunu’nun 6. maddesi bir mal veya hizmet piyasasında ‘hakim durumun kötüye kullanımını’ yasaklıyor. Üçüncü fıkrada, “Alıcıların talep ettiği bir malın veya hizmetin, diğer bir mal veya hizmetin de alımı şartına bağlanması” hakim durumun kötüye kullanım hallerinden biri olarak düzenleniyor. Açılan soruşturma sonucunda böyle bir durumun tespiti halinde kurul, bir önceki yıl gayrisafi gelirlerinin yüzde 10’una kadar para cezasına hükmedebiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!