THK Başkanı Osman Yıldırım'ın mal varlığına tedbir konuldu

Güncelleme Tarihi:

THK Başkanı Osman Yıldırımın mal varlığına tedbir konuldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2014 01:51

120 milyon dolarlık ihale soruşturması kapsamında, “rüşvet almak, vermek, suçtan kaynaklanan mal varlığını aklamak” suçlamasıyla tutuklanan, Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım’ın tüm mal varlığına savcılığın talebi üzerine mahkeme tarafından “tedbir” konuldu.

Haberin Devamı

Soruşturmayı yürütün Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ali Alper Saylan, “MASAK raporunu delil göstererek” nöbetçi mahkemeden Osman Yıldırım’ın banka hesaplarına, Akyurt’ta bulunan arazilerine ve diğer mal varlıklarına tedbir konulmasını talep etti. Savcılığın talebini değerlendiren Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi Yıldırım’a ait tüm mal varlığına “tedbir” konulması yönünde karar verdi.

Yıldırım mahkemede 50 bin lira aylık gelir beyan ederken, oğlu Emre Yıldırım ise 10 bin lira geliri olduğunu söylemiş; rüşvet parası olduğu iddia edilen 1 milyon lira için de “Danışmanlık ücreti olarak aldım” demişti.

Soruşturma kapsamında Osman Yıldırım, oğlu Emre Yıldırım, Hakan Azemoğlu, İrfan Yıldız ve Şafak Şimşek tutuklanmıştı. Yıldırım’ın yasa dışı yollardan elde ettiği paraları gayrimenkule yatırdığı iddiası MASAK raporuna da yansımıştı. Rapora giren tapu kayıtlarına göre Yıldırım’ın 2001 ila 2008 tarihleri arasında üzerinde sadece 8 parça gayrimenkul bulunurken, THK Genel Başkanı olduğu 2009 ila 2013 yılları arasında gayrimenkul sayısını 41’e çıkarmıştı. Savcılık Akyurt ilçesinde bulunan bu arsalara da “tedbir” koydurdu.

THK Başkanı Osman Yıldırımın mal varlığına tedbir konuldu
OĞLUNU THK PARASIYLA EVLENDİRMİŞ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!