TGSD: "Yeni teşvik paketi, avantajı sağlar"

Güncelleme Tarihi:

TGSD: Yeni teşvik paketi, avantajı sağlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2012 00:00

TÜRKİYE Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Kariyo, yeni teşcik paketinin Türk hazır giyimcisine büyük avantajlar sağlayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Yeni teşviklerle birlikte özellikle 5 ve 6’ncı bölgelerde avantajlı hale geldiklerini belirten Kariyo, “Bu sayede Çin’den daha avantajlı üretim şansımız doğuyor. Çin’de şu anda bir çalışanın aylık maliyeti 500 dolar civarında.

Teşvik paketinin etkisi ile birlikte bu bölgelerde yatırım yapılırsa, maliyetler 350-400 dolara kadar inecek. Böylelikle Türkiye’de Çin şartları oluşturulabilir. Çin’de üretim yapan bir çok yatırımcı fabrikaları Türkiye’ye kaydırabilir” dedi.

15 konuşmacı gelecek
3-4 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenecek olan 5’inci İstanbul Moda Hazır Giyim Konferansı hakkında bilgi veren TGSD Yönetim Kurulu Başkanı Cem Negrin, “Konferans boyunca 15 konuşmacı deneyimlerini paylaşacak.

Dünyanın en ünlü markalarının temsilcileri burada olacak. Eskiden olsa devamlı arar, mesaj atardık. Şimdi ise biz demeden onlar böyle organizasyonlarımıza talepte bulunuyor. Önümüzdeki yılın konuşmacıları bile hazır. Bu da Türkiye’nin dünyadaki imajının ne kadar kuvvetlendiğinin bir göstergesi” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!