TGSD, 6.2 milyar dolarlık kapıyı araladı

Güncelleme Tarihi:

TGSD, 6.2 milyar dolarlık kapıyı araladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2013 01:29

GÜNEY Kore ile imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması sonrası Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) bu ülkeye yönelik ihracat hamlesi başlattı.

Haberin Devamı

TGSD Başkanı Cem Negrin ile Güney Koreli Daegu Gyeongbuk Tekstil Sanayi Derneği (DGTIA) Başkanı Lee Dong Soo iki ülke arasındaki hazır giyim ticaretini artırmayı hedefleyen mutabakat anlaşmasını imzaladı. TGSD Başkanı Cem Negrin, yeni dönemde, bu ülkenin 6.2 milyar dolarlık hazır giyim ithalatında Türkiye’nin çok daha aktif rol üstleneceğini söyledi.

Türk hazır giyim sektörünün 2013’ü 17 milyar dolar ihracatla kapatmayı umduğunu belirten Negrin, “Toplam 22 milyon dolar ihracata karşılık Güney Kore’den 240 milyon dolar tekstil ürünü ithal etmişiz. 2012 yılında 6.2 milyar dolar hazır giyim ithalatı yapan Güney Kore, dünyanın en büyük beşinci ihracatçısı Türkiye için ciddi bir potansiyel barındırıyor” dedi. Türkiye genelinde ise 2012’de Güney Kore’ye 528 milyon dolarlık ihracat yaparken 5.6 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirdi. DGTIA Başkanı Lee Dong Soo, “Dünya tekstil piyasasında Türkiye ile işbirliği yaparak beraber büyümeyi ve önemli oyunculardan biri olmayı hedefliyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!