Tezcan, yeni yatırım kompleksini tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Tezcan, yeni yatırım kompleksini tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 16:47

Tezcan, yeni ürünü Galvalume’ün üretimi için 135 milyon USD yatırımla kurduğu 75 bin metrekare alana yayılan tesisini faaliyete aldı. Galvalume’un yanı sıra Galvaniz ve birçok nihai üründe kullanılan asitli sac, soğuk sac, Galvanizli sac ve boyalı sac malzemelerinin de üretildiği bu yeni yatırım ile Tezcan, 700 bin ton olan kapasitesini 1.3 milyon tona çıkardı.

Haberin Devamı

Toplam 210 bin metrekarelik alana yayılan fabrikasında ek dördüncü tesis daha kuran Tezcan, bu yeni yatırımı yaklaşık 145 kişilik yeni istihdam sağladı. Tezcan bu yeni yatırımın ardından çalışan sayısını 465’den 610’a çıkarttı. 

Patenti ABD menşeli bir uluslararası firmaya ait olan Galvalume ürününün Türkiye’deki ilk üreticisi olmaktan mutluluk duyduklarını anlatan Tezcan Direktörü Asiye Ay Çelik, “2016, kurumumuz için yeni yatırımların ve girişimlerin yılı oldu. Türkiye’de ilk olarak Galvalume lisansını almak bizi çok mutlu ediyor.

Üretimine başladığımız Galvalume yurt dışında yapısal uygulamalarda, havalandırma sistemlerinde, beyaz eşya sektöründe ve daha pek çok sektörde tercih ediliyor. Kaplamasında içerdiği yüzde 55 alüminyum ile yüksek korozyon direncine sahip ve daha ekonomik olan Galvalume’un ülkemizde de kullanımı yüksek bir malzeme haline getirmek hedefindeyiz” dedi. 

Haberin Devamı

Şu anda 70’den fazla ülkeye ihracat yaptıklarına değinen Çelik, “Ürünlerimiz hem yurt dışında hem de yurt içinde yüksek talep görüyor. Yeni yatırımımız katma değeri yüksek ürün üretimine verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Yeni ürünümüz Galvalume ürün kapasitemizin yüzde 20 sini oluşturacak. Bu ürün ile elbette yurt dışında da iddiamızı ortaya koyacağız. Galvalume üretim kapasitemizin yüzde 20 gibi bir oranını Rusya, ABD ve Mena Bölgesi ülkelerine satmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!