Tetra Pak’ta patronun karısı ‘aşırı dozdan öldü’ şüphesi

Güncelleme Tarihi:

Tetra Pak’ta patronun karısı ‘aşırı dozdan öldü’ şüphesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2012 00:00

İsveç’in Lund kentinde 1951’de kurulan ve 1971’den bu yana Türkiye’de de faaliyet gösteren uluslararası sıvı gıda işleme ve paketleme üreticisi Tetra Pak’ın varisi Hans Kristian Rausing’in 48 yaşındaki karısı Eva Rausing, evinde ölü bulundu.

Haberin Devamı

Eva Rausing’i cesedi, dünyanın en zenginleri listesinde ilk 100’de yer alan eşi Hans Rausing’in uyuşturucu bulundurmak suçuyla gözaltına alınıp, evinin aranması sonucunda ortaya çıktı. Eva Rausing’in yüksek dozda uyuşturucu kullanımı sonucunda ölmüş olabileceği belirtilirken, eşi Hans Rausing hakkında, uyuşturucu temin ederek eşinin ölümüne sebebiyet vermekten dolayı soruşturma açıldı.

Uyuşturucu şüphesi

İngiltere’nin başkenti Londra’da lüks bir evde yaşayan çiftin daha önce de uyuşturucuyla başı belaya girmişti. 2008’de eşi ile birlikte Londra’daki ABD Konsolosluğu’na uyuşturcu sokmaya çalışırken yakalanan Eva Rausing, Pepsi şirketinin üst düzey yöneticilerinden birinin kızıydı. İngiliz polisi Eva Rausing’e yapılan ilk incelemede ölüm nedeninin tespit edilemediğini, detaylı inceleme için otopsi yapılacağını açıkladı. 
Hans Rausing 4.3 milyar sterlinlik (6.7 milyar dolar) servetiyle İngiliz Sunday Times gazetesinin 2012 araştırmasına göre İngiltere’nin 12’nci en zengin adamı. Zamanının büyük bölümünü Barbados’da 11 odalı villalarında geçiren Rausing çifti hayırseverlikleri ve lüks yaşam tarzlarıyla biliniyordu. Uyuşturucuyla mücadele için rehabilitasyon merkezinde tanışan çiftin 20 yaşından küçük 4 çocuğu bulunuyor. Eva Rausing’in cesedinin bulunduğu yerde ve arabasında çok imktarda, eroin, kokain, iştah hapları, depresyon hapları ve diğer yasadışı haplar bulundu.

Haberin Devamı

Büyük bir hayırseverdi

Pepsi’nin milyoner yöneticilerinden Tom Kemeny’nin kızı olan Eva Rausing’in ölümüyle ilgili ailesinin yaptığı açıklamada, “Çok çok üzgünüz. Bizim için büyük bir yıkım olan bu konuda medyanın saygı göstererek bizi yalnız bırakmalarını istiyoruz” denildi. Babasının kurduğu küçük işletmeyi geliştirerek Tetra Pak’ı kuran 86 yaşındaki baba Hans Rausing ise, açıklamasında “Eva, 20 yıl boyunca yardım derneklerine çok büyük bağışlar yapan harika bir insandı. Sağlık sorunlarıyla ilgili büyük mücadele verdi” dedi.

İki fabrikası Türkiye’de

TETRA Pak’ın kurucusu Hans Rausing, 1980’lerde İsveç’teki yüksek vergilerden kaçmak için, şirketini İngiltere’ye taşıdı. İlk aseptik dolum makinesini 1961’de tanıtan Tetra Pak, bu teknoloji ile süt gibi çabuk bozulan gıdaların soğutma ve katkı maddesi gerekmeksizin aylarca bozulmadan saklanabilmesini ve uzak mesafelere taşınabilmesini olanaklı hale getirdi. Dünyanın lider gıda işleme ve ambalajlama çözümleri sunan firması haline gelen Tetra Pak, 170’i aşkın ülkede 22 bine yakın çalışanı ile faaliyet gösteriyor. 1971’de Kayseri’de bulunan Meysu meyve suyu fabrikasında kurduğu makine ile ülkemizde de faaliyet göstermeye başlayan Tetra Pak, 1978’de İzmir Kemalpaşa’da Tetra Pak lisansı ile paketleme malzemesi üretmek üzere ilk fabrikasını kurdu. Günümüzde, yılda 4 milyar paket üretim kapasitesine sahip bu fabrika ile Türkiye sıvı gıda sektörünün ambalaj gereksiniminin önemli bir bölümünü karşılayan Tetra Pak üretiminin bir kısmını da ihraç ediyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!