TESK Genel Başkanı: Torba yasa acilen onaylanmalı

Güncelleme Tarihi:

TESK Genel Başkanı: Torba yasa acilen onaylanmalı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2011 12:35

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Torba Yasa'nın acilen onaylanması gerektiğini belirterek, yasa ile piyasaların hareketleneceğini savundu.

Haberin Devamı

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştüğünü ve esnafın çektiği sıkıntılar bulunduğunu anlatarak, görüşmede Torba Yasa'nın imzalanmasının önemi üzerinde durduğunu bildirdi.

Torba Yasanın esnafın içerisinde bulunduğu birçok sorunu kökünden çözeceğini ileri süren Palandöken, “2 milyonun üzerinde bulunan esnaf ve sanatkarımızın yüzde 60'ından fazlası borç sorunu ile boğuşuyor. Bu sorun da torba yasanın bir an önce onaylanması ile çözülecek. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, İran gezisinde Torba Yasa'nın esnafımız için ne kadar önem taşıdığını anlatarak, bir an önce onaylanması yönünde talepte bulundum” açıklamasını yaptı.

Palandöken, “Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırması”nı getiren Torba Yasa Tasarısının meclisten geçmesi için destek veren ana muhalefet ve muhalefet partilerine teşekkür ederek, Torba Yasa olduğu için incelemenin uzun sürmesinden endişelendiğini ifade etti.

Torba Yasanın içerisinde 234 madde bulunduğunu ve bundan dolayı fazla uzamaması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den yasanın bir an önce çıkması talebinde bulunduklarını vurgulayan Palandöken, Torba Yasa'nın çıkmasıyla hem esnafın nefes alacağını hem de devletin alacaklarını tahsil etmiş olacağını savundu.

Yasanın kabulüyle birlikte piyasalarda büyük hareketlenmelerin başlayacağını belirten Palandöken, şöyle devam etti: “Bankaların sicil affı yeniden gündeme gelmeli ve seçim öncesi Meclisten çıkmalı. Çek mağdurlarının beklediği yasal düzenleme Meclis tatile girmeden bir an evvel çıkarılmalı. Birçok aileyi sevindirecek bu beklentinin bir an evvel hayata geçirilmesi için siyasi parti liderleri ile tekrar bir araya geleceğim. Çünkü, konuyla ilgili çok sayıda mahkum var. Ekonomik suça hapis cezası değil, ekonomik ceza olmalı.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!