Terme Tersanesi'nden ilk gemi teslimi

Güncelleme Tarihi:

Terme Tersanesinden ilk gemi teslimi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2009 16:27

Samsun'un Terme ilçesinde kurulan Terme Tersanesi'nde yapımına 15 ay önce önce başlanan kuru yük gemisinin tamamlanarak alıcı firmaya teslim edildiği bildirildi.

Terme Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zorlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en kısa süre içinde ikinci gemiyi yapma çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Samsun'un ilk gemisini yapmaktan dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını belirten Zorlu, şu bilgileri verdi:

“Yunanistan'daki Naftotrade Shipping firmasına 122 metre boyunda 17 metre eninde 8 bin 500 DWT tonluk kuru yük gemisi yaptık. 12 milyon avroya malolan gemiyi alıcı firmaya teslim ettik. Ancak buruk bir sevinç yaşıyoruz.

Daha önceden aldığımız aynı ebatlardaki 4 adet gemi siparişimiz, dünyada yaşanan ekonomik kriz nedeniyle iptal edildi. 48 milyon avro tutarındaki bu gemilerin siparişini de alarak çok daha insana istihdam sağlamak istiyorduk.”

Yaklaşık 440 kişi ile çalıştıklarını belirten Zorlu, tersanede aynı anda 5 gemiyi yapabilecek kapasitenin bulunduğunu da ifade etti.

Dünyada yaşanan ekonomik krizin sona ermesi halinde tekrar düzenli olarak gemi siparişi alabileceklerini de kaydeden Zorlu şunları söyledi:

“Samsun halkı bize güvendi ve inandı. Bugün ilk gemimizi teslim etmemizin gururunu yaşıyoruz. Geminin kaptanı ve personelleri geldi. Gemi birkaç gün içinde Terme'den ayrılacak. Aynı firmaya ikinci bir gemi yapmak için görüşmelerimiz sürüyor. En kısa sürede çalışmalara başlayacağız. Zamanla kapasitemizi ve personel sayımızı artırarak hem Samsun hem de ülke ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz.”

Zorlu, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Türkiye'de üç tersanenin kapandığını ve 170 adet gemi siparişinin iptal edildiğini de kaydederek, zamanla yaşanan sıkıntıların geçeceğini ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!