Terim: En büyük marka Türkiye

Güncelleme Tarihi:

Terim: En büyük marka Türkiye
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2009 00:00

Türk firmaları tarafından inşa edilen stadyumun açılışı için Astana’ya gelen Türk Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, “Çok iyi yetişmiş insanımız, çok kaliteli bir markamız var. Ancak, Türkiye’nin üzerinde bir marka da yok. En büyük marka Türkiye” dedi.

Türkiye’nin tanıtımına herkesin katılması gerektiğini söyleyen Fatih Terim “Suna Kan, İbrahim Tatlıses veya Tarkan gibi çok farklı alanlarda yetişmiş insanımız var. Bunların her biri Türkiye’nin tanıtımına katkıları olabilecek insanlar. Bu insanları, bir tesadüf üzerine değil, planlı bir şekilde kullanabilmeliyiz” diye konuştu. Bir gazetecinin ‘Arda, yurtdışına transfer olarak Galatasaray’a en çok para kazandırabilecek futbolcuydu. Transferinin bu zamana kadar yapılmaması, hata mır’ sorusu üzerine de Terim, “İsimler üzerinden konuşmak istemem ama Türkiye’den yurtdışına gidebilecek çok sayıda futbolcu var. Türkiye genç nüfusu fazla olan bir ülke. Her 1 milyon kişiden bir futbolcu çıksa, 70 milyonluk Türkiye’den en az 70 futbolcunun yurt dışında oynaması gerekirdi” dedi. Ülkelerin bazı renklerle özdeş olmasına hep gıptayla baktığını ve Türk rengi Turkuaz’ın kalıcı renk olabilmesi için çaba harcadığını da belirten Terim şöyle konuştu: “Portakal veya turuncu denildiğinde akla Hollanda, gök maviler deyince İtalya geliyor. İstedim ki Osmanlı tarafından kullanılan ve adıyla da Turkiye-Turkuaz birlikteliğini yakalanan ve başka hiçbir ülke tarafından kullanılmayan bu renk forma kabul görsün. Ama olmadı. Kırmızı beyaz klasik formamızın aynısını Turkuaz renkte ürettik. Bir numune bende duruyor. Kırmızı-beyaz, pek çok ülkenin bayrağında olan renkler. Ama turkuaz, adında da Türk olan ve başka kimsenin kullanmadığı özel bir renk. Sanırım bu nedenle Avrupa Kupalarında Nike’ın en çok sattığı forma, yakasında turkuaz renk olan milli formaydı.”

Alan satan memnun

Kaka, Cristiano Ronaldo gibi futbolculara verilen yüksek transfer ücretlerinin İspanya, Brezilya veya Portekiz’de bile Türkiye’de olduğu kadar tartışılmadığını söyleyen Fatih Terim “Alan memnun satan memnun. Karşılığını, forma satışı, stadyum gelirleri gibi geri dönüşlerle alıyorlar. Bu ücretler, dünyada bu kadar konuşulmuyor ama biz çok konuşuyoruz. İspanya basınında bu konuyla ilgili bir yazı görmedim. Nedense bize daha çok dert oluyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!