Terim’e en çok kazandıran Galatasaray oldu, 15 yılda ücreti 2 milyon dolar arttı

Güncelleme Tarihi:

Terim’e en çok kazandıran Galatasaray oldu, 15 yılda ücreti 2 milyon dolar arttı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2011 00:00

Galatasaray’a 3’üncü kez teknik direktör olan Fatih Terim, ücretini 2 milyon dolar artırdı. 1996 yılında ilk imzayı attığında yıllık 850 bin dolar alan Terim, 15 yıl sonra Galatasaray’ın başına yıllık 2.8 milyon dolara döndü.

Haberin Devamı

GALATASARAY’a teknik direktör olarak 3’üncü kez geçen Fatih Terim, her defasında ücretini artırdı. 1996 yılında ilk imzayı yıllık 850 bin dolara atan Terim, 2002 yılında 2 milyon dolar, 2011’de ise yaklaşık 2.8 milyon dolara Galatasaray’ın teknik direktörü oldu. Bugüne kadar çalıştırdığı takımlar arasında en çok parayı Galatasaray’da kazanan Terim, Milli Takım’dan yıllık 1.8 milyon dolar almıştı.
10 milyon doları geçti
Galatasaray’da teknik direktör olarak yaklaşık 6 yıl görev yapan Fatih Terim’in primlerle birlikte 10 milyon dolardan fazla kazandığı tahmin ediliyor. 1996-2000 yılları arasında 4 yıl Galatasaray’ı şampiyonluğa ulaştırıp, Türkiye’ye ilk defa UEFA Kupası’nı taşıyan ekibin başında olan Terim, bu dönemde yıllık ücretini artırırken, primlerden de önemli kazanç sağladı. 2002 yılında Galatasaray’a 2’nci kez teknik direktör olarak imza atan Terim, kulüple yıllık 2 milyon dolara anlaşma yaptı. Terim, o dönemki görevini 2004 yılında tamamladı.
İtalya’dan 4 milyon dolar
Fatih Terim, İtalyan takımlarından da önemli gelir sağladı. UEFA Kupası’nı kaldırdıktan sonra İtalya’nın yolunu tutan Terim, 2000-2001 döneminde İtalya’nın Fiorentina takımını çalıştırdı. Sezon başında yıllık 1.2 milyon dolara imza atan Terim, sezon sonuna doğru kulüpten ayrıldı. 18 Haziran 2001 tarihinde de dünyanın en büyük kulüplerinden biri olan Milan’ın başına geçen Terim, burada da yıllık 1.8 milyon dolar ücret alıyordu.
TFF büyük zam yaptı
Galatasaray’daki 2’nci dönem görevinden ayrıldıktan 1 yıl sonra Milli Takım’ın başına geçen Fatih Terim, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) aylık 110 bin TL maaÅŸ aldı. Yıllık 1 milyon 320 bin TL (1 milyon dolar) alan Terim’in maaşına 2008 yılında zam yapıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) de tartışılan bu zamla Fatih Terim’in maaşı 260 bin TL’ye yükseltildi. Böylelikle Terim’in yıllık ücreti 3 milyon 120 bin TL’ye (1.8 milyon dolar) çıktı. Terim 2008’in ekim ayında zam alırken 2009’un aynı döneminde görevini bıraktı. Â

Haberin Devamı

En çok kazanan yabancı Vicente Del Bosque oldu

Haberin Devamı

SON dönemlerde bir çok yabancı teknik direktörle çalışan 4 büyük kulüp uzun yıllar sonra ilk defa yerli hocalara emanet edilmiş oldu. Bugüne kadar yabancı teknik direktörler başarılarından çok aldıkları tazminatlarla gündeme geldi. Türkiye’den en çok tazminatı alan yabancı teknik direktör Beşiktaş’ın eski teknik patronu Vicente Del Bosque olurken, Christoph Daum ve Luis Aragones de Türkiye’den yüksek tazminatlar alarak ayrıldı.

Kocaman ve Güneş 1 milyon dolardan fazla kazanıyor

ŞAMPİYONLUK yarışındaki Fenerbahçe ve Trabzonspor’un teknik direktörlerinin yıllık ücretleri de hemen hemen aynı.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman takımından yıllık 1 milyon dolardan fazla para alıyor.
Trabzonspor’un Teknik Direktörü Şenol Güneş’in de primler dışında yıllık net kazancının 1 milyon doları geçtiği belirtiliyor.
Beşiktaş’la yeni sözleşme imzalayan Tayfur Havutçu’nun ise yıllık ücreti henüz açıklanmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!