Teminat ve fiyat avantajı yaratan bankalar öne çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Teminat ve fiyat avantajı yaratan bankalar öne çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2011 00:00

Citibank A.Ş. Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Efsane Tinel, “banka olarak bu yıl Küçük ve Orta Boy İşletme (KOBİ) segmentteki müşterilerimizin çoğunda ciro büyümesi gözlemledik.

Haberin Devamı

Özellikle yeni ihracat pazarları yakalayan yaratıcı KOBİ’ler doğru finansman ile doğru yatırımları devreye sokarak üretim ve satışlarını arttırmayı başardılar” dedi.
Gelişmekte olan piyasalar
Tinel, KOBİ bankacılığı faaliyetleri ile ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: “İstatistiklere bakıldığında eskiden dış ticaret denildiğinde gelişmekte olan ülkeler ile gelişmiş ülkeler arasındaki ticaretin yoğun olduğu bir dünyadan bahsederken, artık gelişmekte olan pazarların kendi arasındaki ticaretin de arttığı görülüyor. Gelişmekte olan pazarlar arasındaki ticaretin çok daha hızlı bir şekilde büyüdüğünü gözlemliyoruz. Çin, Hindistan, Brezilya, bazı Asya ülkeleri, Rusya ve Türkiye’nin ticaret akışının merkezindeki ülkeler olacağını, hem iç hem dış ticaretin artacağını düşünüyoruz. Bu bağlamda KOBİ’lerin önümüzdeki dönemde eksen değiştirip, alternatif piyasalara yöneldiğini göreceğiz. Dolayısıyla dış ticarette yeni pazarların finansmanı KOBİ Bankacılığı için öncelikli ve önemli bir değer alanı olacak. Buna yönelik teminat ve fiyat avantajı yaratabilen bankalar 2012’de ön plana çıkacak.”
Müşterilere global avantaj
Citibank’ın 100’den fazla ülkede faaliyet gösterdiğini hatırlatan Efsane Tinel, “bu global ağa bağlı olarak özellikle dış ticaret finansmanı ve tedarik zinciri alanlarında global erişimimizin de gücünü kullanarak müşterilerimiz için fark yaratabileceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı. KOBİ’lerin, ekonominin bu yıl sağladığı hızlı büyümede önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Tinel, firmaların geçmiş krizlerden çıkartılan dersler ışığında, bilançolarını son derece iyi yönettiklerini kaydetti. Bir çok şirketin, Avrupa ve Amerika’da yaşanan durgunluk sonucu yönünü Ortadoğu ve Afrika bölgelerine çevirdiğini belirten Tinel, bu bölgelerle çalışan şirketlerin ön plana çıktığını vurguladı.
Dış ticaret finansmanında özellikle gelişmekte olan piyasalar ile ticaret yapan firmalara yönelik hizmetlerin öne çıktığını belirten Tinel, “Afrika ülkeleri, Körfez Bölgesi, BRIC ülkeleri global ağımız ile firmalarımıza destek olabileceğimiz ülkeler arasında.  Son iki yılda birçok firmamızın bu ülkeler ile iş yapmalarına aracılık ettik” dedi.

Haberin Devamı

Avrupa krizi alternatif pazar arayışını hızlandırdı

Haberin Devamı

EFSANE Tinel, “Avrupa krizi, firmalarda alternatif pazar arayışlarını hızlandırdı. Birçok şirket, Avrupa ve Amerika’da yaşanan durgunluk sonucu yönünü Ortadoğu ve Afrika bölgelerine çevirdi. Global ağımızla söz konusu bölge ülkeleriyle iş yapan KOBİ’lere özellikle dış ticaret finansmanında destek verebiliriz” diye konuştu. Tinel Şunları söyledi: “Türkiye’nin ihracatının yüzde 47’si son derece zor bir dönemden geçen Avrupa ülkelerine gerçekleştiriliyor. Dolayısı ile özellikle ticaret alanında bu firmalarımız için yeni pazar arayışları anlamına geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!