Telsim'de karar aşamasına gelindi

Güncelleme Tarihi:

Telsimde karar aşamasına gelindi
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 30, 2003 16:05

Telekomünikasyon Kurulu üyeleri, 3 ay önce izinsiz hisse devri yaptığı gerekçesiyle başlatılan Telsim soruşturması kapsamında toplanan bilgi ve belgeleri karar vermek üzere incelemeye aldılar.

Haberin Devamı

Telekomünikasyon Kurumu BaÅŸkanı Ömer Arasıl, Telsim'de sürdürülen soruÅŸturma kapsamında toplanan bilgi ve belgelerin üyelere sunulduÄŸunu, deÄŸerlendirmelerin ardından kararın en kısa sürede verileceÄŸini bildirdi.Â

Telekomünikasyon Kurumu, Telsim'de hisse devriyle patlak veren tarihi soruşturmasında karar aşamasına geldi. 3 ay önce başlayan soruşturmanın, daha fazla gecikmeden kasım ayında sonuçlandırılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Arasıl, 3 ay önce başlatılan Telsim soruşturmasında Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Gelirler Genel Müdürlüğü, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Rekabet Kurumu (RK) gibi kurum ve kuruluşlardan yardım ve destek aldıklarını, ortak çalışma yürüttüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Arasıl, soruşturma çerçevesinde toplanan bilgi ve belgelerin kurul üyelerine sunulduğunu, üyelerin Telsim'in durumunu gösteren söz konusu bilgi dosyalarını incelediğini kaydetti.

KASIMDA SONUÇLANMASI BEKLENİYOR

Başkan Ömer Arasıl, soruşturmanın 3 ay önce ağustosta başladığını hatırlatarak, daha fazla uzamadan bu süreci tamamlamak istediklerini anlattı.

Arasıl, soruşturmanın kasım ayında sonuçlanma olasılığının çok yüksek olduğunu kaydetti. Arasıl, kurul üyelerinin hemen hemen her gün bir araya gelerek, Telsim'i ve gündemdeki diğer konuları değerlendirdiklerini belirtti.

ARASIL, TELSÄ°M UZMANI OLDU

Telsim konusunda yürütülen yoğun çalışmaları kasteden Arasıl, şu  anda Türkiye'de Telsim konusunu en iyi kendisinin bilebileceğini belirterek, bu konuda da son derece iddialı olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!