Telekom'da blok satış ya da halka arz

Güncelleme Tarihi:

Telekomda blok satış ya da halka arz
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 24, 2003 11:46

Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Telekom'un özelleştirme stratejisinin belirlenmesi konusunda çalışmaların nihai aşamaya geldiğini vurgularken, yöntem olarak blok satış ya da halka arzın söz konusu olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Türk Telekom'un özelleştirilmesine ilişkin soruları yanıtlayan Kilci, Bakanlar Kurulu tarafından stratejinin bu ay sonuna kadar açıklanacağı yönünde bir taahht olduğunu hatırlattı.
 
Çalışmalarda son aşamaya geldiklerini anlatan Kilci, blok satış ve halka arz yöntemlerinin eş anlı olarak da uygulanabileceğini açıkladı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) Ulaştırma Bakanlığı ve diğer bakanlıklara vereceği bilginin ardından stratejiye ilişkin kararın son halini alacağına işaret eden Kilci, özelleştirme takviminin piyasa şartları ve şirketin hazırlıklarına göre belirleneceğini ifade etti.

Kamu İhale Yasası'ndan kaynaklanan güçlük nedeniyle danışman teminin de yavaşladıklarını da vurgulayan Kilci, bunu 2 ay içinde gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtti.
   Â
FÄ°NANSAL YATIRIMCILARIN Ä°LGÄ°SÄ° BÃœYÃœK

Haberin Devamı

Telekom özelleştirmesine finansal yatırımcıların büyük ilgisi olduğunu belirten ÖİB Başkanı, stratejik yatırımcıların ilgisinin ise ölçülü olduğunu vurguladı.

Telekom özelleştirmesi için yurt içinden büyük yatırımcı grupların ilgisi olduğunu ifade eden Kilci, ''Telekom için Koç-Sabancı işbirliği memnuniyet verici. İhalede rekabetin oluşması için benzeri oluşumları bekliyoruz'' yorumunda bulundu.
   Â
EN YÃœZDE 51 BLOK SATIÅž
 
Blok satışın oranının ne olacağının sorulması üzerine ise Kilci, bunu Bakanlar Kurulu'nun belirleyeceğini hatırlatırken, İdare olarak en az yüzde 51'inin blok satılması yönünde görüşleri olduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!