Telekom, Invitel’i 221 milyon Euro’ya alıp, ‘bölgesel’ oluyor

Güncelleme Tarihi:

Telekom, Invitel’i 221 milyon Euro’ya alıp, ‘bölgesel’ oluyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2010 00:00

Türk Telekom, Orta ve Güneydoğu Avrupa’nın önde gelen data ve toptan kapasite servis sağlayıcısı Invitel Holdings A/S ve Invitel Internaitonal’i, 221 milyon Euro’ya satın almak için anlaşma imzaladı. Satın alma işlemlerinin tamamlanması düzenleyici makamların onayıyla gerçekleşecek.

Bölgesel güç olma adımı

Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Tivnikli, bu satın almanın bölgesel güç olma yolunda attıkları önemli bir adım olduğunu belirterek, “Benzeri adımları Orta Asya için de atmayı düşünüyoruz. Bu aynı zamanda Türk Telekom için Türkiye dışında büyümenin önemli bir adımı” dedi.
Invitel satın almasıyla bölgede hem ses, hem de data aktarımı merkezi olmak istediklerini dile getiren Tivnikli, “Invitel, bizim bu planımızın önemli bir parçası olacak. Zaten Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinin datalarının Avrupa’ya aktarımı konusunda çalışıyorduk. Böylece tam köprü haline gelmiş olacağız” diye konuştu.

16 ülkede faaliyeti var

Invitel International, Orta ve Güneydoğu Avrupa’da 16 ülkede 27 bin kilometrelik optik fiber ağla hizmet veren önde gelen bağımsız toptan data ve kapasite servis sağlayıcılarından biri. Türk Telekom, bu satın alma ile Orta ve Doğu Avrupa bölgesi içinde artan data, genişbant trafiğini ve Türkiye, Ortadoğu ve Asya pazarlarını Batı Avrupa ve Amerika’ya bağlayan data, genişbant trafiğini sağlayarak bu konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Sunerji fırsatı olacak

Türk Telekom’dan yapılan açıklamada, “Bu satın almayla Invitel International ve Türk Telekom arasında sinerji fırsatlarının doğması ve ilaveten uçtan uca güvenilir ve daha yüksek kalitede hizmetler almaya önem veren uluslararası data ve genişbant müşterileriyle iki şirketin de ilişkilerinin daha da güçlenmesi bekleniyor” denildi.

Genel Kurul’un onayı alınacak

TÜRK Telekom’dan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Şirketimiz Genel Kurulu, 8 Haziran 2010’da olağanüstü toplanarak satın alma işlemini ve yönetim kurulunun alım için yetkilendirilmesini görüşüp karara bağlayacak. Genel kurul onayına ek olarak satın alma işlemlerinin tamamlanması belli kapanış koşullarına tabi olacaktır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!