Tekzip

Güncelleme Tarihi:

Tekzip
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 09, 2009 12:34

Asil Çelik fabrikasında işçilerin 160 gündür devam eden grevine, beyaz yakalılardan destek haberine tekzip.

Haberin Devamı

Bizler Bursa, Orhangazi, Gemiç Köyü mevkiinde faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük ve dünyanın sayılı vasıflı çelik üreticilerinden olan Asil Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin kapsamdışı yani beyaz yakalı, başka bir deyişle de şef, mühendis, formen, teknik eleman ve memurlardan oluşan personeliyiz.

Bilindiği üzere fabrikamızda sendika ve işveren arasında süregelen bir dizi görüşmeler sonrasında toplu iş sözleşmeleri olumsuz sonuçlanarak sendika grev kararı almış, bunun üzerine de işveren tarafından 30.01.2009 tarihinde lokavt uygulaması başlatılmış bulunmaktadır.

Kapsamdışı personel olarak bizlerin söz konusu grev ve özellikle mağduriyetimize asıl neden olan lokavt sürecinde olumlu yada olumsuz anlamda herhangi bir söz hakkımız bulunmamaktadır.

Haberin Devamı

Diğer taraftan işverence uygulanan lokavt süreci tamamıyla ve sadece biz kapsamdışı personele karşı gerçekleştirilmiş olup mağduriyetimize neden olmuştur. 6. ayını dolduracak olan bu lokavt süreci ile 150 kişiden fazla kapsamdışı personel ;

-          Tek kuruş maaş alamamış,

-          SSK primleri ödenmemiş,

-          Kısa çalışma ödeneğinden kanuni olarak faydalanamamış ve

-          Başka bir işte çalışması engellenmiştir.


Türkiye’de ve dünyada krizin etkisini yitirmeye başladığı bu süreçte işveren ile çeşitli defalar yapılan görüşmelerde çözüm odaklı ve mağduriyetimizi giderecek hiçbir tavır sergilenmemiştir. Hatta sadece bizleri mağdur eden bu lokavt sürecinin, hiçbir söz hakkımızın olmadığı grev sürecinin sonlandırılmasına endeksli olduğu işverence tarafımıza bildirilmiştir.

Ülkemizin ve dünyanın sayılı üniversitelerinden mezun olan, bir çoğumuz lisans üstü eğitim yapmış ve bu birikimlerini yıllarca Asil Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ne fedakarca aktarmış olan biz kapsamdışı personel, şu an itibarı ile kelimenin tam anlamı ile açlığa mahkum edilmiş, evlerimize ekmek götüremeyecek, borçlarımızı, kiramızı, faturalarımızı ödeyemeyecek hatta zaruri ihtiyaçlarımızı karşılayamayacak duruma düşürülmüş haldeyiz. Hatta bazı arkadaşlarımız icra takibine maruz kalmış, aile içi huzuru bozulmuş ve aile birliğimiz kopma noktasına gelmiştir.

Haberin Devamı

Kaymakamlık, Valilik, çeÅŸitli bürokratik kademeler ile çeÅŸitli Bakanlık makamlarının giriÅŸimlerinin sonuçsuz kaldığı ve ülkemizin lokavt uygulamasının sürdüğü tek fabrika konumunda bulunan Asil Çelik Sanayi ve Ticaret A.Åž.’nin kapsamdışı personeli olarak bizler, siz basınımızın duyarlı ve ilkeli temsilcilerinin bu gayretleri ile kamuoyunun ve resmi makamların dikkatini çekerek, lokavt nedeniyle yaÅŸamak zorunda bırakıldığımız bu haksız ve anlamsız maÄŸduriyetin giderilmesine ve lokavt uygulamasının kaldırılarak iÅŸbaşı yapabilmemize katkı saÄŸlayacak çabalarınızı bekliyor ve bunu çok önemsiyoruz.Â

Türk sanayisinin gözbebeklerinden biri olarak anılan bu tesiste yaÅŸanan bu haksız ve manasız uygulamanın sadece bizlerin deÄŸil, sanayi bakanlığı ve çalışma bakanlığı baÅŸta olmak üzere ilgili tüm hükümet birimlerinin de bir sorunu olduÄŸunu, hatta meselenin Türkiye'nin bir sorunu olduÄŸunu düşünüyoruz. Tek amacı üretmek ve emeÄŸinin karşılığını almak olan kapsamdışı personel olarak haklarımızın yasal çerçevede de tanımlanması gerektiÄŸi inancındayız.Â

Haberin Devamı

Rusya’da krizi bahane ederek çalışanlarına ücretlerini ödememekte ısrar eden işverenlere Başbakan Putin’in etkin ve kararlı yaklaşımı ile gelen çözümü takdirle ve gıptayla hep birlikte izledik. Krizi fırsat olarak gören, çalışanlarının maaşlarını ödememe veya işten çıkarma yoluna giden zihniyete karşı olan tavrını kriz sürecinin başından beri sert bir dille ortaya koyan sayın Başbakan’ımızın da, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde müdahil olmamamıza rağmen bize karşı uygulanan haksız lokavta fiili olarak müdahale edeceğine ve sorunu en kısa zamanda çözeceğine, kısaca konuya en az sayın Putin kadar duyarlı ve kararlı yaklaşacağına  inanıyoruz.

Kamuoyunun takdirlerine saygılarımızla duyurulur.

Haberin Devamı

Asil Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Kapsamdışı personeli"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!