Teknoparklardan 10 milyar dolar ihracat

Güncelleme Tarihi:

Teknoparklardan 10 milyar dolar ihracat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2023 07:00

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul'da düzenlenen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Dijital Teknolojiler İş Konseyi İstişare Toplantısı'na katıldı.

Haberin Devamı

70'e yakın üyenin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, bulut, fintech, mobil, oyun, siber güvenlik, yazılım, yenilikçi, web3, girişim sermayesi ve sağlık teknolojilerindeki gelişmeler ele alındı. Kacır, "Bugün 101 teknoparkımızda 2 bin 600'den fazlası kuluçka firması olmak üzere 9 bin 800'den fazla teknoloji girişimi, 100 binden fazla istihdam sağlayarak faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Teknoparklarımızdaki işletmelerimizin ihracatı, 10 milyar dolara ulaştı" dedi.

EN İYİ 10 EKOSİSTEM ARASINDA

2023 Küresel Start-up Ekosistemleri Raporu'na göre; İstanbul'un girişimcilik ekosistem değerinin yüzde 103 büyüdüğünü ve Güçlü Erken Aşama Ekosistemler sıralamasında 1'inci sırada yer aldığını ifade eden Kacır, "Aynı zamanda İstanbul, erken aşama fonlama ve yatırımcı faaliyetleri ile teknoloji yeteneklerini işe alma becerisinde, Avrupa'nın en iyi 10 ekosistemi arasında bulunuyor. Bu başarı, ekosistem ve kamunun yakın işbirliğinin eseri. Bu başarı hikayelerinin devamı için olmazsa olmaz unsur, güçlü girişim sermayesi yatırımları” diye  konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!