Teknolojinin lider yüzleri

Güncelleme Tarihi:

Teknolojinin lider yüzleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2024 07:00

Teknolojide Kadın Derneği (Wtech), Cumhuriyet’in yüzüncü yılında önemli bir projeye imza attı. “Teknolojinin Lider 100leri” isimli proje, teknolojide 100 kadın ve 25 erkek lider yetiştirmek için katılımcılara kapsamlı ve tamamen ücretsiz bir eğitim programı sunacak. Projeye 69 marka destek verdi.

Haberin Devamı

Projenin tanıtım toplantısına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da katıldı. Açılış konuşmasını yapan Göktaş, Türkiye’nin gelişiminde ve ilerlemesinde kadınların rolünün her zaman hayati bir unsur olduğunun altını çizdi. Göktaş, “STEM alanlarındaki yetişmiş insan gücü artık stratejik bir güç olarak değerlendiriliyor. Bu alanda bütüncül bakış açıları ve toplumsal sorunlara duyarlılıkla özellikle kadınların varlığı çok önemli. Biz de özellikle kız çocuklarımızın eğitimleri ve kariyerleri için özel çaba sarfediyoruz. Dijital çağda da kadınların gücüne inanıyor, onlara yol açmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Teknolojide Kadın Derneği’nin Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney, projeyi şöyle anlattı:

Haberin Devamı

5 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM

“Bu yüzyıl kurumlardan da insanlardan da lider olmalarını istiyor çünkü artık insanın yalnız olmadığı, bir rakibinin olduğu çağdayız, yani yapay zekâ. 31 Ocak 2019’ta 75 kurumla kurduğumuz Teknolojide Kadın Derneği 160’dan fazla kurumsal üyeye ulaştı ve dört yılda 5 bin öğrenciyi teknolojide uzmanlaştırdı. Gururla söylüyorum ki bunların yüzde 75’i kadın ve yüzde 93’ü de şu an istihdama katıldılar. Bu kez Türkiye’nin en büyük eksiği olan rol model ihtiyacını karşılayabilmek için Türkiye’deki en yetenekli, yetkin, eğitim olarak en güçlü gençlerimize çağırı yaptık. STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) alanında okumak, analitik düşünme kabiliyeti, yeterli yazılım bilgisi, İngilizce ve kişilik testinden geçebilecek özelliklere, etiğe sahip olmak seçim kriterlerimiz arasındaydı. Tüm kriterleri tamamlayan 168 başvuruyu projemize kabul ettik. Çok ilginç ki başvuranların yüzde 84’ü kadın. Şimdi de bu gruba 40 öğrenci daha ekledik. Böylece 200’ün üzerindeki öğrencimizle Teknolojinin Lider 100’leri programımıza başladık.”

BAKMADAN GEÇME!