Teknolojinin devleri korsanlar için birleşti

Güncelleme Tarihi:

Teknolojinin devleri korsanlar için birleşti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2001 00:00



Haberin Devamı

Bilgisayar endüstrisinin devleri giderek artan ve büyük zarar veren hacker saldırılarına karşı bir araya gelmeye karar verdi. IBM, Intel, Microsoft, AT&T gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 19 büyük şirketin oluşturduğu birlik, siber saldırılara karşı dünya çapında bir erken uyarı sistemi kuracak.

Kurulacak ittifak, yazılım ve veri bankalarının güvenlik açıkları, hacker saldırıları ve bilgisayar suçlarıyla ilgili bilgileri bünyesinde toplayacak. FBI ve Amerikan hükümetinin de yer alacağı oluşum, dünyanın belli merkezlerinde kuracağı ofislerde bilgi toplayacak ve bu bilgileri üyeleriyle paylaşacak. Kötü amaçlı kullanımına engel olmak için bilgiler organizasyon dışına çıkarılamayacak.

Bir araya gelen 19 teknoloji şirketi, organizasyonun, şüyelerini ve şirket müşterilerini saldırılara karşı uyaracağını belirtti. Bu tür bir gruba ilk kez '2000 yılı problemi' (YK2) ortaya çıktığında ihtiyaç duyulmuştu.

Geçen yıl Şubat ayında EBay, Yahoo ve Amazon gibi büyük sitelerin hack edilmesi, hızla yayılan Aşk Virüsü'nün yol açtığı zararlar bilgisayar sektö'rünün konuyu tartışmasına yol açtı. Sonunda 19 şirket toplam 750 bin dolar bağışlayarak Information Technology Information Sharing and Analysis Center'ı (Enformasyon Teknolojileri Bilgi Analiz ve Paylaşım Merkezi) kurdu. Microsoft, Oracle, Amerikan Ticaret Bakanlığı, Ulusal Güvenlik Konseyi'nin birlikte çalışacağı organizasyona katılmak için 5 bin dolar ödemek gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!