Teknolojiden sonra otomotiv şovu başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Teknolojiden sonra otomotiv şovu başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2008 00:00

İstanbul Fuarcılık (ITF) ile Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından 10-19 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası İstanbul Otomobil Fuarı ’Autoshow,’ Türk otomotiv sektörünün en önemli vitrini olmaya hazırlanıyor.

Önceki gün açılan CeBIT fuarından sonra bugün basın ve VIP günüyle kapılarını açacak Autoshow fuarının Türkiye ve otomotiv sektörü için çok önemli olduğunu belirten ODD Başkanı İbrahim Aybar, "Autoshow, Türk otomotiv sektörünün gücünü dünyaya göstermeli. Bizim diğer uluslararası fuarlardan hiç bir eksiğimiz olmamalı. Sektöre yakışan bir fuar düzenleyeceğiz" dedi. 2006 yılında Autoshow fuarının hükümetten yeterli desteği görmediğini belirten Aybar, "Bu yıl fuarı Otomotiv Bakanımız açacak. Sayın Çağlayan’ın bu sektörü ve fuarı sahiplenmesi bizim için çok önemli" diye konuştu.

Paris Fuarı’yla çakıştı

3-19 Ekim tarihleri arasında kapılarını açan Paris fuarıyla çakışmasına rağmen 74 yeni modelin sergileneceği Autoshow fuarı bu açıdan da bir rekora imza atmaya hazırlanıyor. Fuarla birlikte Türkiye yollarına çıkacak olan bu yeni modeller arasında Paris ile eş zamanlı olarak tanıtılan Volkswagen Golf, Hyundai i20, Chevrolet Cruze, Citroen C3 Picasso, Citroen C4, Ford Ka, Kia Forte, Toyota Avensis, BMW 3 Serisi ve Mitsubishi Colt gibi 10 model de fuarın önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Ayrıca önceki jenerasyonu Türkiye’de üretilen yeni Honda City’nin Avrupa lansmanı da ilk kez Türkiye’de yapılacak. Dev şovların olmazsa olmazı konsept otomobillerin sayısında da bu yıl artış var. Otomotivin geleceği hakkında ipuçları veren Land Rover LRX, Honda OSM, Mitsubishi Concept CX ve Megane Coupe’nin aralarında bulunduğu 8 önemli konsept fuarın en dikkat çeken araçlarını oluşturucak.u yıl 12’nci kez kapılarını açacak olan Autoshow fuarı, 74 yeni modelin dışında otomobilseverleri dört yeni marka ile tanıştıracak.

Bilet fiyatları

Otomotiv sektörünün iş hacmini artırma amacı güden fuar, 2006 yılında Uluslararası Motorlu Taşıt Üreticileri Derneği’nin (OICA) takvimine girerek, Tokyo, Paris, Cenevre ve Frankfurt Otomobil fuarlarıyla aynı kategori de yer almıştı. 2006 yılında 110 bin metrekare alana yayılan Autoshow fuarı bu yıl 10 bin metrekare büyüyerek 120 bin metrekarelik bir alana ulaştı. Autoshow’a bu yıl 200’e yakın firma katılacak, 48 marka araçlarını sergileyecek. Bu yıl Autoshow fuar biletlerine zam yapılmadı ve bilet fiyatları 2006 yılında olduğu gibi hafta içi 12 YTL, hafta sonu ise 15 YTL olarak belirlendi.

En küçük Ferrari rötarlı gelecek

FERRARI
’nin en küçük modeli olarak büyük ilgi gören California, Paris Fuarı nedeniyle Autoshow’da rötarlı yer alacak. Fuarın 4’üncü günü Ferrari standında otomobilseverlerle buluşacak olan California’da 4.3 litrelik 8 silindirli bir motor görev yapıyor. Yeni modelde Ferrari geleneğinin aksine 460 beygir gücündeki bu motor, otomobil ön kısmında yer alıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 4 saniyenin altında tamamlayan araçta Ferrari’nin yeni geliştirdiği çift debriyajlı 7 ileri otomatik şanzımanı da görev yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!