Teknolojide halka açılarak büyüyecek

Güncelleme Tarihi:

Teknolojide halka açılarak büyüyecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2023 07:00

GAYRİMENKUL ve inşaat sektöründeki faaliyetleriyle bilinen Pasifik Grubu, teknoloji alanında da hedef büyüttü.

Haberin Devamı

Bünyesinde yer alan bütün teknoloji şirketlerini ‘Pasifik Teknoloji’ çatısı altında birleştiren grup, önümüzdeki dönemde bu şirketi halk arz etmeyi ve yapacağı satın almalarla birlikte teknoloji alanında büyümeyi planlıyor.

Konuyla ilgili bilgiler veren Pasifik Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, “Gayrimenkul ve inşaat alanında Next Level gibi önemli marka yarattık ve büyük projeler yaptı. Pasifik GYO halka arz ettiğimiz bir şirketimiz oldu. 2019’da gayrimenkul sektörünün sıkıştığı bir dönemde lojistik ve teknoloji gibi farklı alanlara yönelmeye başladık. Pasifik Teknoloji çatısı altında Destel Bilişim, Ditravo, Icredible, ve Destel Connect gibi şirketleri ile siber güvenlikten yazılıma, IT/donanımdan, teknolojik altyapı hizmetlerine kadar çeşitli alanlarda geniş bir hizmet yelpazesine sahibiz” dedi.

Haberin Devamı

20 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Pasifik Teknoloji’de 200 kişilik istihdam yarattıklarını belirten Erdoğan, dün İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında şu mesajları verdi: “Önemli satın almalar gerçekleştirdik. Hollanda merkezli Imperium’un yüzde 30’unu satın aldık. Yerli blokzinciri iCredible’a yatırım yaptık. Teknoloji alanında yaptığımız yatırım. Buradaki toplam yatırım tutarımız 20 milyon doların üzerine çıktı. Bu şirketimizi, bugüne kadar yaptığımız işleri daha güçlü şekilde büyütmek ve bunlara ilaveten teknoloji alanında yeni işler geliştirmek için halka arz etmeye, finansal ve kurumsal alt yapısını güçlendirmeye karar verdik. Kayıtlı Sermaye Sistemine geçiş başvurumuzu SPK’ya yapmıştık. Bu başvurumuz onaylandı ve halka arz aşamasına geçildi. Süreçler devam ediyor, yakında tamamlamayı ve yatırımcıların ilgisine sunmayı hedefliyoruz.”

TCDD’NİN SATIŞINI KATLADI

TEKNOLOJİ alanında siber güvenlik ve yazılım tarafında önemli işler yaptıklarının altını çizen Pasifik Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, bünyelerinde bir de bilet satış platformu olduğunu söyledi. Erdoğan, “Büyük kurumların bilet satışlarını yapabilecek Ditravo isimli bir yazılımımız var. TCDD’yle 10 yıllık bir anlaşma yaptık. Yaptığımız kullanıcı dostu ve güvenli yazılımın da etkisiyle TCDD bilet gelirlerinde önemli artışlar elde etti, satışlarını katladı. Bu hizmetimizle önümüzdeki dönemde uluslararası alanda anlaşmalar yapmayı hedefliyoruz” dedi. Erdoğan, Pasifik Eurasia şirketinin de demiryolu ulaşımıyla ihracatçı firmaları Orta Asya’da ulaşamadıkları noktalara ulaştırdıklarını da kaydetti.

 

 

BAKMADAN GEÇME!