Teknoloji şirketlerine 700 milyon dolarlık yatırım

Güncelleme Tarihi:

Teknoloji şirketlerine 700 milyon dolarlık yatırım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2024 07:00

CUMHURBAŞKANLIĞI Yatırım Ofisi, Türkiye Bilişim Vadisi ve İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) arasında imzalanan anlaşmayla kurulan Uluslararası Kuluçka Merkezi’nin (IIC) açılışında konuşan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, “Geçen yıl Türkiye’de erken aşamadaki teknoloji şirketlerine 700 milyon dolardan fazla yatırım yapıldı” dedi.

Haberin Devamı

Toplantıda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır ise, “Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma çabamızda bizlere güç çarpanı olacak dev bir Ar-Ge, inovasyon ve yenilikçilik ekosistemi inşa ediyoruz” diye konuştu.

HEDEF İSTANBUL’U MERKEZ YAPMAK

“İstanbul’u teknoloji girişimlerinin küresel buluşma noktasına dönüştürerek girişimcilikte dünyanın ilk 20 merkezinden biri hâline getireceğiz” diyen Kacır, şöyle devam etti: “Yakın zamanda yürürlüğe alacağımız Tech Visa da bu amaç için tasarladığımız bir program. Bu program ile teknoloji alanında kritik uzmanlıklara sahip yetenekler ile yenilikçi iş modelleri ve teknolojiye dayalı çalışmaları olan uluslararası teknoloji girişimlerini ülkemize davet edeceğiz. Özellikle dost ve kardeş ülkelerden, gönül coğrafyamızdan girişimcileri, Türkiye teknoloji ekosisteminin sunduğu fırsatlar ve avantajlarla buluşturacağız.”

 

BAKMADAN GEÇME!