‘TEKNOFEST kuşağı geliyor’... Bu kez İzmir’de düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

‘TEKNOFEST kuşağı geliyor’... Bu kez İzmir’de düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2023 07:00

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, bu yıl İstanbul ve Ankara’nın ardından İzmir’de de kapılarını açtı.

Haberin Devamı

Çiğli Havalimanı’nda ziyaretçilerini ağırlayan TEKNOFEST’e, 7’den 70’e çok sayıda vatandaş katılırken, Türkiye’nin kendi imkanlarıyla geliştirdiği Kızılelma, Anka, Atak helikopterleri, Hürjet, Kaan boy gösterdi. TEKNOFEST İzmir’in açılışını yapan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “TEKNOFEST kuşağı dev bir dip dalgası olarak geliyor” ifadelerini kullanırken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise, “Karaya, havaya, mavi sulara ve hatta uzaya Türk’ün damgası vuruluyor” dedi.  TEKNOFEST İzmir’de, SOLOTÜRK ve jandarma helikopterleri gösteri uçuşları yaptı. Festivalde Türk Hava Kuvvetleri’nin gösteri timi SOLOTÜRK, izleyicilere heyecan veren akrobatik hareketler sergiledi. Ayrıca Jandarma Genel Komutanlığına bağlı helikopterler zeybek gösterisi yaptı.

Haberin Devamı

‘TEKNOFEST kuşağı geliyor’... Bu kez İzmir’de düzenlendi

Selçuk Bayraktar

YERLİ TEKNOLOJİLER SERGİLENDİ

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği TEKNOFEST İzmir’de, Türkiye’nin yerli ve mili imkanlarla geliştirdiği çok sayıda ürün de sergilendi.  ROKETSAN, Seyir Füzesi Çakır, İHA-230 Havadan Karaya Balistik Süpersonik Füze, Mini Akıllı Mühimmatlar MAM-C, MAM-L ve MAM-T, Hisar Hava Savunma Füze ailesi, Atmaca Gemisavar Füzesi ve sungur Hava Savunma Füze Sistemi’ni sergiledi. TUSAŞ’ın geliştirdiği, Gökbey, Hürjet, Hürkuş ve Milli Muharip Uçak Kaan ziyaretçilerin beğenisine sunulurken, BAYKAR’ın ürettiği insansız savaş uçağı Kızılelma, Bayraktar TB2 İHA/SİHA ve Cezeri Uçan Araba boy gösterdi.

‘TEKNOFEST kuşağı geliyor’... Bu kez İzmir’de düzenlendi

DÜNYAYA ÖRNEK OLUYORUZ

TEKNOFEST İzmir’in açılışını yapan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, şunları söyledi: “Teknoloji yarışmalarımıza başvuran milyonlarca gencimiz, inşallah tüm dünyaya nam salmış SİHA’larımız gibi teknolojinin tüm diğer sivil alanlarında da bayrağı çok daha yükseğe taşıyacak. Milli teknoloji hamlesi ile dünyaya örnek oluyor ve birçok alanda öne çıkıyoruz. Türkiye, geliştiriyor, üretiyor ve her alanda kalkınıyor. Gençlerimiz, sanayiyi, teknoloji ve yapay zekâ ile harmanlayarak, yeni alanlar oluşturuyor. Bu yeni alanlara, değişen dünyaya ruh verecek olan bizleriz. Geçmişimizin bilgeliği ile yeni sözler söyleyecek olanlar da bizleriz.”

Haberin Devamı

‘TEKNOFEST kuşağı geliyor’... Bu kez İzmir’de düzenlendi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!