Tekirdağlı sanayiciler fabrikaları güçlendiriyor

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağlı sanayiciler fabrikaları güçlendiriyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2023 07:00

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından olası İstanbul depreminden etkilenecek kentler arasında bulunan Tekirdağ’da sanayi kuruluşları, fabrikalarını depreme karşı güçlendirme çalışmalarını hızlandırdı.

Haberin Devamı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Yapı ve Deprem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi inşaat mühendisi Dr. Ahmet Bal, 2019’da İstanbul Silivri’de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgedeki fabrikaların güçlendirme çalışmalarına ağırlık verdiğini söyledi. Kahramanmaraş merkezli depremin ardından fabrikaları güçlendirme çalışmalarının hızlandığını belirten Bal, bu konuda sanayicilerle üniversitenin iş birliği yaptığını anlattı.

‘TALEPLERDE CİDDİ ARTIŞ VAR’

Sanayicilerden fabrikalarının depreme karşı güçlendirilmesi için NKÜ’ye ciddi talepler geldiğini anlatan Bal, “Trakya, Türkiye’deki sanayi yatırımlarının çok büyük bir kısmını oluşturuyor. Bu bölgede şu anda birçok fabrika zaten bu yöntemle hibrit güçlendirme tekniğiyle şu anda tanıştı ve onları yaptılar. Büyük bir taleple karşı karşıyayız.  Burada karşımıza çıkan en önemli konu karbon fiberin uygulanışı, bunların başka elemanlarla güçlendirilmesi. Çünkü lifli polimerler tek başına bir çözüm değil. Ülkemizdeki sanayi yapılarının yüzde 95’i prefabrik betonarme yöntemi ile yapılıyor. Bunların yeni teknolojilerle güncellenmesi ve fabrikanın özellikle depremden sonra da kullanılabilir halde kalması önemli” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!