Tek kat Media Markt

Güncelleme Tarihi:

Tek kat Media Markt
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2013 01:00

Agresif fiyat politikasıyla 6 yıldır Türkiye’de operasyonlarını sürdüren Media Markt bazı mağazalarını küçültüyor.

Haberin Devamı

Şirketin Güneşli’deki 212 AVM’de bulunan iki katlı şubesini tek kata indirmesi dikkat çekti. Mağazada yüzde 50’ye varan indirimlerin de yapılması, ‘Acaba tek kata düşme planı diğer mağazalara da yansıyacak mı” sorusunu beraberinde getirdi. Mağaza çalışanlarından aldığımız bilgilere göre Güneşli’deki Media Markt şubesinden yapılan satışlar, AVM kirasını karşılamadığı yönünde. Çalışanlar küçülme kararının mağazadaki personel sayısını da etkileyeceğini düşünüyor. Ancak şirkete yakın kaynaklardan aldığımız bilgilere göre Media Markt’ın, diğer şubelerini küçültmeyle ilgili somut bir kararı yok. Şirket büyümesini özellikle Anadolu şehirlerinde yapacak.

YÜZDE 50’YE VARAN İNDİRİM

Tek kata inen mağazada yaklaşık 20 günden beri süren çalışmalarla beraber birçok üründe yüzde 50’ye varan indirimler yapıldı. ‘Yenileniyoruz’ afişleriyle duyurulan kararda, beyaz eşyalarda yüzde 30, bazı cep telefonu modellerinde yüzde 20 ve yazıcılarda yüzde 30 indirim yapıldı. Tüketiciler indirimli ürünlere yoğun ilgi gösterirken, mağazanın açık olduğu saatlerde tadilat işleminin hâlâ devam etmesi dikkat çekti. Öte yandan Türkiye’deki tüketici elektroniği pazarında yer alan Electro World Türkiye’nin tamamı, geçen ay şirketin İngiltere’deki merkezinin kontrolüne geçmişti.

Haberin Devamı

Alışkanlıklar mağazaları değiştiriyor

KONUYLA ilgili Media Markt Türkiye’den yapılan açıklamada, müşterilerin tercihleri ve tüketim alışkanlıkları doğrultusunda mağaza metrekarelerinin değişebileceği ifade edildi. Şirketten paylaşılan bilgiler şu şekilde: “Ümraniye mağazamızı geçen yıl 700 metrekare büyütürken bu yıl da Güneşli’deki iki katlı mağazamızı daha iyi hizmet kalitesi ve operasyonel kolaylık göz önüne alınarak tek kata indirmek amacıyla yeniliyoruz. Bu renovasyon Eylül ayı içerisinde tamamlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!