Tebligat apartman kapısına asılacak

Güncelleme Tarihi:

Tebligat apartman kapısına asılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2011 00:00

YARGIDAKİ tıkanmanın önemli nedenlerinden biri olarak gösterilen tebligat sistemi yeni baştan düzenlendi. TBMM Genel Kurulu’nda önceki akşam kabul edilen yeni Tebligat Yasası, hak ve sorumlulukların takibi konusunda her vatandaşa önemli yükümlülükler getirdi.

Eski modelle tebligat sürecinin dışında kalanlar için ise itiraz sürelerini kaçırıp önemli borç yükü ve hapis cezalarıyla karşılaşma riski doğdu. TBMM, yeni yasayı “Dijital teknoloji, klasik tebligatın risklerini önleyebilecek fırsatları, insanlığın ve adil yargılanma rejiminin emrine sunmuş durumdadır. Zaman ve mekan kavramlarını köklü şekilde değiştiren teknoloji tebligat alanına dahil olmuştur” ifadeleriyle sundu. Yeni yasadaki şu uygulama dikkati çekti:
Vatandaş yeni adresini bildirmemişse evrakın bir kopyası eski adrese ait binanın kapısına asılacak ve asılma tarihi tebliğ tarihi sayılacak. Posta memuru asıl evrakı, muhtar veya azalardan birine ya da zabıta memuruna teslim edecek. Komşu, kapıcı ya da yöneticiye haber verme zorunluluğu bulunmayacak. Hiçbir kaydı yoksa “adresi meçhul” sayılacak ve ilanen tebligat yapılacak. İlanen tebligat gazetenin yanı sıra elektronik ortamda da yapılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!