TEB'e 210 milyon euroluk kredi

Güncelleme Tarihi:

TEBe 210 milyon euroluk kredi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2005 14:02

Türk Ekonomi Bankası (TEB), dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere 210 milyon euroluk sendikasyon kredisi sağladı.

Uluslararası 21 bankanın oluşturduğu konsorsiyumdan sağlanan 210 milyon euroluk sendikasyon (Club Loan) kredisi, bir yıl vadeye ve bir yıl uzatma opsiyonuna sahip bulunuyor. Kredinin faizi ise Euribor artı yüzde 0.30 olarak belirlendi.

Uluslararası mali piyasalardan temin edilen kredinin fiyatlamasının, son 10 yıllık sürede bir Türk Bankası tarafından uluslararası piyasalardan temin edilen en düşük faizli kredi olduğu belirtildi.

Konsorsiyumda, Alpha Bank A.E., Banca Nazionale Del Lavoro, American Express Bank GmbH, The Bank of New York, The Bank of Tokyo-Mitsubishi Ltd., Bayerische Landesbank, BNP Paribas SA, Citibank N.A., Commerzbank AG, Deutsche Bank AG, J.P. Morgan PLC, Natexis Banques Populaires, Standard Chartered Bank, Wachovia Bank National Association, WestLB, The Bank of Nova Scotia, Erste Bank (Malta) Limited, HSH Nordbank AG, Mizuho Corporate Bank Ltd., Raiffeisen Zentralbank Österreich AG, Sumitomo Mitsui Banking Corporation Europe Limited bulunuyor.

TEB, ÖNEMLİ BİR ATILIM İÇİNE GİRDİ

TEB Genel Müdürü Varol Civil, krediye ilişkin düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, TEB'in BNP Paribas ortaklığıyla birlikte önemli bir atılım, değişim ve büyüme içine girdiğini söyledi. Ortaklığın hemen ardından BNP Paribas'ın 48 “Trade Center”ı ile kendilerini entegre ettiklerini ifade eden Civil, bu amaçla Türkiye'de de 3 tane birim açtıklarını anlattı.

TEB'in uluslararası piyasalardaki itibarının, güçlü ortaklığının ve muhabir ilişkilerinin bir göstergesi olarak dünyanın önde gelen 21 bankasından şimdiye kadar ki en düşük faizli sendikasyon kredisini aldığını belirten Civil, “Bu krediyle bankamızın dış ticaret hacmindeki güçlü konumunu pekiştirilmesi hedeflenmektedir” dedi.

TEB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi de, imza törenine katılan yabancı konuklara, törenin yapıldığı Sait Halim Paşa Yalısı'nın ilginç bir hikayesi olduğunu anlattı.Osmanlı Devleti'nin 1. Dünya Savaşı'na giriş anlaşmasının bu yalıda yapıldığını belirten Canevi, “İlginç bir hikaye, aradan yıllar geçiyor, burada çok değişik anlaşmalar imzalanabiliyor. TEB olarak burada bu yılın en önemli sendikasyon anlaşmasını imzalamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. Konuşmaların ardından TEB'e 210 milyon euroluk sendikasyon kredisi verilmesine ilişkin anlaşma taraflarca imzalandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!