TEB, teknogirişimcilere 'ev' açıyor

Güncelleme Tarihi:

TEB, teknogirişimcilere ev açıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2012 14:14

Türk Ekonomi Bankası (TEB), KOBİ bankacılığından sonra şimdi de girişim bankacılığı için adım attı. TEB, belli noktalarda ‘girişim evleri’ ve ‘kuluçka merkezleri’ kuracak.

Haberin Devamı

TEB Genel Müdürü Varol Civil, sponsorluğunu yaptıkları Gençlik Treni projesi için geldiği Ankara’da gazetecilerle sohbet etti. TEB’in kobi bankacılığı alanında Dünya Bankası’na bağlı IFC tarafından dünyanın en iyi 3 bankasından biri seçildiğini anımsattı. Civil, TEB’in bu alandaki bilgi birikimini şimdi de girişimciler için kullanacağını açıkladı.

İlk olarak odaklarına ‘tekno girişimcileri’ aldıklarını belirten Civil, “Girişimcilik, demek zenginlik, demek. Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri yapmak, istihdamı artırmak istiyorsak bunun tek ilacı girişimci sayımızı artırmaktır. Biz TEB olarak bu sayının artması için üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

EVLER ÜCRETSİZ!

Civil, KOBİ’lere danışmanlık yapan 350 uzmanları bulunduğunu, bu birikimi şimdi de girişimcilere açacaklarını söyledi. İstanbul’dan başlamak üzere Türkiye’nin belli noktalarında ‘girişim evleri ve kuluçka merkezleri’ açacaklarını duyuran Civil, buralarda işletmeyi geliştirme eğitimi, teknoloji yönetimi danışmanlığı, finansal danışmanlık, hukuk, muhasebe hizmeti ve işyeri tahsisi gibi imkanları ‘ücretsiz’ olarak sağlayacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Civil, “Uygulanabilir iş fikrini bulmak, projeyi kurgulamak işin sadece yarısıdır. İşin diğer yarısı ise bu fikri ve projeyi ticari olarak değerlendirmekte yatıyor. Aramızda pek çok parlak gencimiz var. Bu gençlerimizin katma değer sağlayacak fikirleri, projeleri var.

Proje hazır, finansal destek hazır. Peki ama şirketi nasıl kuracaklar, ürünlerini nasıl pazarlayacaklar? Bu noktada biz TEB Danışman Banka şapkamızla Türkiye’nin yarınları olan bu gençlerimize bu zorlu süreçte yol gösterme misyonu edindik” dedi.

HER GİRİŞİMCİYE ÖZEL KOÇ

Civil, 2011’den itibaren 6 üniversitede binin üzerinde girişimciye eğitim verdiklerini söyledi. Her bir tekno girişimci için kendileriyle birebir ilgilenecek, rehberlik edecek alanında uzman TEB Kobi Danışmanı atadıklarını anlatan Civil, “Bununla birlikte internet üzerinden yayın yapan TEB Kobi TV’de tekno girişimciler için özel alan açtık ve onlara yarar sağlayacak 30 video içerik yayınladık.”

Haberin Devamı

SERTİFİKALARI BAKAN ERGİN  VERDİ

TEB, girişim bankacılığı seferberliği kapsamında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ankara'da düzenlenen Teknogirişim Zirvesi'nin ana sponsoru oldu. Zirvede, 2011 yılında TEB çatışı altında eğitim gören 17 teknogirişimci, sertifikalarını Bakan Nihat Ergün'den aldı. 

ayalp@hurriyet.com.tr

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!