TEAŞ'ın üçe bölünmesi planı tehlikeye girdi

Güncelleme Tarihi:

TEAŞın üçe bölünmesi planı tehlikeye girdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

DÜNYA Bankası'nın sağlayacağı Ekonomik Reform Kredisi kapsamında üçe bölünmesi kararlaştırılan TEAŞ'la ilgili operasyon tehlikeye girdi. Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu (YDK), TEAŞ'ın üçe bölünmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edilmesi gerektiğini bildirdi. YDK, 10 Mayıs'ta Başbakanlığa bir yazı göndererek, TEAŞ'ın, ‘iletim, ticaret ve üretim’ olarak üç ayrı şirkete bölünmesinin, ‘KİT’lerin Anayasası' olarak da bilinen 233 sayılı KHK'ye aykırı olduğunu kaydetti.

4 Nisan tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla üçe bölünen TEAŞ'a ilişkin bu operasyon, Dünya Bankası'nın isteği üzerine gerçekleşmişti.

Enerji Bakanlığı'nın önerisiyle alınan bu karara göre, TEAŞ'ın üçe bölünme işlemini 4 Haziran'a kadar tamamlaması gerekiyor.

Bu sürenin bitmesine kısa bir süre kala YDK'dan gelen bu yazı, Başbakanlık'ta ‘soğuk duş’ etkisi yarattı. Başbakanlık yazıyı ‘incelenmek üzere’ Enerji Bakanlığı'na gönderdi. Enerji Bakanlığı'nın bu konuda henüz bir karşı yanıt göndermediği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!